Foto: Ronald BolantePrvi put od svog otvaranja svetište Naše Gospe od Lourdesa u Francuskoj bit će privremeno zatvoreno, prenosi Vatican News.

Ovo zatvaranje u skladu je s mjerama koje je propisala francuska vlada kako bi spriječila širenje koronavirusa u zemlji. Francuska trenutno ima 6500 potvrđenih slučajeva zaraze virusom.

Odredbe francuske vlade uključuju ograničenja kretanja građana iz svojih domova u idućih 15 dana na kupovinu namirnica i samo najnužnije izlaske. Škole, restorani, kafići, kao i veliki broj ostalih objekata su zatvoreni.

Rektor svetišta, msgr. Ribadeau Dumas, vijest o potpunom zatvaranju svetišta objavio je na Twitteru. “Prvi put u svojoj povijesti svetište će zatvoriti svoja vrata”, napisao je.

Unatoč zatvaranju, 30 kapelana koji služe u svetištu započet će danas posebnu devetnicu Blaženoj Djevici Mariji kako bi se molili za cijeli svijet. Molitva će se prenositi uživo iz špilje ukazanja, a može se pratiti uživo preko Lourdes TV-a na službenim stranicama svetišta.

“U ovim nemirnim vremenima, u kojima mnogi… zbog koronavirusa, sa zabrinutošću gledaju u budućnost, zamolimo Gospodina po zagovoru Naše Gospe od Lourdesa da nas obnovi u pouzdanju, nadi i miru u našim srcima”, stoji na početku molitve koja će se moliti tijekom devetnice.

Podsjetimo, još 28. veljače na službenim stranicama svetišta objavljeno je da su iz predostrožnosti zatvoreni bazeni s izvorskom vodom.

Ivo Džeba | Bitno.net