Ozloglašeni je liječnik Ulrich Klopfer neposredno pred svoju smrt razvio lijepo prijateljstvo koje je, po svemu sudeći, moglo utjecati na promjenu u njegovom srcu, donosi CNA.

Radi se o liječniku u čijem je domu policija sredinom rujna pronašla kutije s posmrtnim ostacima 2246 nerođenih beba. Ostaci beba pronađeni su u 70 kartonskih kutija koje su bile naslagane doslovno do stropa garaže.

Klopfer je počeo raditi pobačaje 1974. godine. Američki mediji javljaju kako je tijekom radnog vijeka napravio 30 tisuća pobačaja. Na društvenim mrežama već dugo vremena postoje brojne stranice i grupe koje su se okupljale u molitvi za obraćenje doktora Klopfera.

Otac Dan Scheidt u svojoj je propovijedi u crkvi svetog Vinka Paulskog, koja se nalazi u američkom gradu Fort Wayneu, rekao kako se jedan njegov župljanin, kojega nije imenovao, sprijateljio s Klopferom za njegova života. Taj župljanin je sudjelovao u molitvenim bdjenjima ispred jedne klinike u kojoj je Klopfer radio, pa su se njih dvojica nakon određenog vremena upoznali.

“Zanimljivo je da je Klopfer, čak i nakon što je izgubio licencu, dolazio u kliniku kako bi mogao sjesti na suvozačevo mjesto u automobilu našeg župljanina. Liječnik je svakoga četvrtka vozio iz Chicaga kako bi mogao razgovarati sa svojim prijateljem”, kaže. Svećenik objašnjava kako se njegov župljanin upoznao s Klopferom.

“U dva sam navrata sjedio pokraj čovjeka koji je odgovoran za smrt 30 tisuća ljudskih života. U tom razgovoru je postalo jasno kako smo mu mi jedini prijatelji. Zbog toga je vozio tako daleko kako bi popričao sa svećenikom”, smatra otac Scheidt.

Svećenik je doznao kako je liječnik imao težak život. Rođen je u Njemačkoj za vrijeme Drugog svjetskog rata i bio je svjedokom brojnih užasa. Župljanin vjeruje kako je Klopfer prije smrti doživio svojevrsno obraćenje. Naime, liječniku je pred smrt poručio: “Nikada nije kasno. Možeš biti poput razbojnika na križu. Ti pripadaš Isusu! Prihvati to, pa čak i u ovome zadnjem trenutku!”

Svećenik je u propovijedi potaknuo vjernike da oponašaju ovog župljanina, koji u Klopferu nije vidio samo strašnu brojku njegovih grijeha, nego ga je doživljavao kao Božje dijete.

“Moja braćo i sestre, u svakome čovjeku moramo tražiti božansku sliku. Ja u Klopferu nisam vidio samo onoga koji je klao, nego i izgubljenu ovcu… Vidio sam nekoga tko je trebao upoznati svoje sinovstvo”, poručio je s oltara. Naposljetku je zaključio kako Bog može preobraziti i izliječiti ljudske živote.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net