Tijela preko 2000 pobačenih beba pronađena su u domu nedavno preminulog dr. Ulricha Klopfera, koji je vršio pobačajem diljem savezne američke države Indiane.

Iz šerifovog su ureda u priopćenju za medije objavljenom u petak izvijestili kako je odvjetnik obitelji Klopfer kontaktirao istražiteljev ured o mogućim fetalnim ostacima pronađenim u domu preminulog doktora.

Izlaskom na teren pronađena su tijela 2246 nerođenih beba, no nisu pronađeni nikakvi dokazi da su pobačaji vršeni u Klopferovom domu.

Klopfera se smatralo najvećim vršiteljem pobačaja u Indiani, budući da je tijekom nekoliko desetljeća izvršio na tisuće pobačaja u više okruga te savezne američke države.

U studenom 2016. ukinuta mu je licenca nakon što su otkriveni brojni propusti u njegovom radu, uključujući neprijavljivanje slučaja silovanja 10 godišnje djevojčice od strane njezing ujaka. Klopfer je izvršio pobačaj nad silovanom 10 godišnjakinjom, no policiju nikada nije obavijestio o zločinu.

Također, državna agencija je optužila kliniku za koju je Klopfer radio da ženama koje su dolazile na pobačaj nisu pružale edukaciju koju su prema zakonima bile obavezne pružiti barem 18 sati prije samog pobačaja.

“Užasnuti smo izvještajima o preko 2000 fetalnih ostataka pronađenih na posjedu dr. Ulricha Klopfera”, izjavio je Mike Fichter, predsjednik organizacije Indiana Right to Life. “Ovi gnjusni izvještaji naglašavaju zašto se industrija pobačaja mora držati pod najvećom kontrolom. Pozivamo vlasti Indiane da se priključe istrazi kako bi se odredilo jesu li ovi fetalni ostaci povezani s klinikama za pobačaje, ili njihovim osobljem, u Indiani.”

U svibnju ove godine Vrhovni sud SAD-a potvrdio je Indianin zakon koji zahtijeva pokop ili kremaciju fetalnih ostataka nakon pobačaja u toj saveznoj američkoj državi. Zakon je još 2016. potpisao potpredsjednik SAD-a Mike Pence, tadašnji guverner Indiane, no pojedine grupe su ga pokušale osporiti.

Ivo Džeba | Bitno.net