Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je u četvrtfinalu Svjetskog rukometnog prvenstva koje se trenutačno odigrava u Francuskoj, selekciju Španjolske rezultatom 30:29.

Nakon teške pobjede koja je Hrvatsku dovela na korak do medalje, rukometni izbornik Željko Babić u svom je stilu prokomentirao utakmicu.

“Mi smo stvarno imali veliki hendikep, imamo stalno povrijeđene igrače. No, danas je pobijedilo hrvatsko srce, ljubav prema domovini. Zahvaljujem se igračima. Kod mene se ništa nije promijenilo, zahvalit ću se Gospi Međugorskoj i Isusu”, poručio je u izjavi za RTL.

Babić se također zahvalio svim ljudima koji su molili za njih: “Zahvaljujem se ženama iz Zadra koje su nam poslale jednu emotivnu poruku. Riječ je o jednoj udruzi iz Domovinskog rata, majkama i sestrama koje su izgubile svoje supruge i braću. Zahvaljujem se svim ljudima koji su molili. Bilo je puno ljudi koji su molili za nas, zahvaljujem im se.”

Podsjećamo, na posljednjem Europskom rukometnom prvenstvu koje se odigravalo u Poljskoj, izbornik je nakon pobjede nad domaćinima 37-23 – što su mnogi smatrali “sportskim čudom” – zahvalio “svom prijatelju Isusu“.

Također, u osobnom svjedočanstvu koje je ispričao u emisiji HKR-a “Zašto vjerujem”, Babić je izjavio: “Jednostavno, osjećam se lijepo kada razmišljam o Isusu, kada idem na svetu misu, kada sam bez grijeha, što nažalost i nije uvijek slučaj, ali zato imamo svetu ispovijed. Trudim se da u mom životu bude što manje grijeha, jer tada osjećam kako sam bliže Bogu. Zato vjerujem.”

Tino Krvavica | Bitno.net