“Pa slušajte me, ja moram reći što osjećam. Ovo je čudo iz Međugorja”, izjavio je Željko Babić za RTL nakon povijesne pobjede. Na to ga je začuđeni novinar upitao: “Kako to mislite?”

“E, tako ja mislim kao što ste čuli svi”, rekao je izbornik Babić, nadodavši: “Zahvaljujem svom prijatelju Isusu i njegovom prijatelju Zlatku i neka mi oprosti moju slabu vjeru.”

Izbornik je nekoliko puta ponovio kako nije vjerovao u takav razvoj događaja: “Nisam vjerovao u čudo, ali sam željan pobijediti u svakom slučaju i pripremili smo se za to.”

“Vidio sam jednu dobru psihološku pripremu naših igrača, igrali smo dobru obranu, vratar je počeo braniti i uhvatili smo jedan dobar ritam i to je sport, jednostavno to je sport”, nadodao je vidno uzbuđeni Babić.

Međutim rukometni izbornik tu nije stao. Na pitanje novinara RTL-a osjeća li zadovoljstvo jer su ga “mnogi već otpisali”, Babić je izjavio: “Ja se nikada ne bih kladio protiv Isusa i Gospe međugorske, nikada.”

Upitan idu li sada po medalju, izbornik je nadodao: “Ne znam di idemo, ne znam di igramo da budem iskren, ali sigurno ćemo se dobro pripremiti.”

Hrvatska je na ovaj način poslala kući Francuze od kojih je neki dan izgubila, ali je ostavila bez prolaza i Poljake koji ovakav rasplet događaja pred 15 tisuća svojih navijača nisu očekivali.

Pobjedu je pratila i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja je prije utakmice pružila podršku reprezentativcima, a nakon utakmice spustila se na teren te s novim hrvatskim herojima proslavila pobjedu.

Hrvatska u polufinalu igra protiv Španjolske.

Bravo momci! Samo naprijed!

Tino Krvavica, RTL | Bitno.net