Capture, Željko Babić

“Jednostavno, osjećam se lijepo kada razmišljam o Isusu, kada idem na svetu misu, kada sam bez grijeha, što nažalost i nije uvijek slučaj, ali zato imamo svetu ispovijed. Trudim se da u mom životu bude što manje grijeha, jer tada osjećam kako sam bliže Bogu. Zato vjerujem”, rekao je Željko Babić, trener hrvatske rukometne reprezentacije u emisiji ‘Zašto vjerujem’ Hrvatskog katoličkog radija urednika Ante Novaka.

Željko Babić je ispričao kako je rođen u katoličkoj obitelji u kojoj je bio ‘primoran’ ići na misu, ali i kako je s vremenom počeo razvijati osoban odnos s Isusom i spoznavati katoličku vjeru. Imao je u svom životu i fazu kada je bio udaljen od Boga i Crkve.

“Bio je taj trenutak u mom životu kada sam shvatio da ne mogu dalje vlastitim snagama”, ispričao je rukometni trener i progovorio o važnosti molitve u svom životu i važnosti Međugorja.

“Blažena Djevica Marija puno mi je pomogla u trenucima moje nesigurnosti. Dala mi je toplinu i radost u srcu. I danas idem u Međugorje”, ispričao je Babić, rekavši kako mu je Gospa bila ta koja je označila njegov svjesni povratak vjeri.

Za taj povratak jako je bio važan i velečasni Zlatko Sudac.

“Razgovor s njim približio mi je Isusa na jedan specifičan način, pun ljubavi. Mogu reći da mi je tada Duh Sveti ponovno dotakao srce”, prisjeća se izbornik.

Ostali dio njegova jakog i iskrenog svjedočanstva poslušajte u videu.

Bitno.net