Vinkovcanka dala otkaz da samohrana majka moze ostati na poslu

Zaposlenica jednog vinkovačkog poduzeća napravila je, za današnje vrijeme, pravi herojski potez, prihvatila je otkaz kako njezina kolegica, samohrana majka dvoje djece, ne bi ostala bez posla.

Kako prenosi Dnevno.hr, sve se dogodilo u tvrtki koja proizvodi otkivke za ovjesnu i spojnu opremu za dalekovode, elektrifikaciju željezničkih pruga, automobilsku industriji i zapošljava 130 ljudi, a koju je kao i mnoge druge pogodila je kriza.

Zbog krize uprava je odlučila da tri osobe moraju ostati bez posla, a odlučeno je da oni koji su došli posljednji prvi odu. Među njima se našla i samohrana majka dvoje djece kojoj je taj posao bio jedini izvor prihoda. No, tijek sastanka na kojem se o tome razgovaralo promijenila je jedna druga radnica.

– Kako sam još uvijek slobodna i bez obveza te živim kod roditelja, mogu li ja svoje radno mjesto prepustiti kolegici? – upitala je.

– Želim svoje radno mjesto dati kolegici, ali uz garanciju da će to mjesto biti samo za nju – rekla je radnica, nakon čega su neki zaplakali, a suze su se pojavile i u očima direktora, koji je njenu molbu odobrio. Kolegicama je kasnije rekla da će se ona lakše snaći nego majka dvoje djece, koja uza sve ima i kreditne obveze.

Dnevno.hr