Euharistijsko slavlje predvodio je generalni vikar Zagrebačke nadbiskupije i moderator Nadbiskupskog duhovnog stola mons. Tomislav Subotičanec u zajedništvu s drugim svećenicima, među kojima je bio i provincijal Hrvatske provincije svetog Jeronima franjevaca konventualaca.

Mons. Subotičanec na početku mise je pozdravio sve prisutne i prenio pozdrave zagrebačkog nadbiskupa Dražena Kutleše. U homiliji je, osvrćući se na naviješteno Evanđelje (Mk 12, 38-44), potaknuo mlade da zajednički učine dva zajednička koraka. „Prvi naš korak danas neka bude gledanje svijeta Isusovim očima. Zapamtite dobro, gledanje svijeta oko sebe Isusovim očima“, kazao je.

Poručio je da je Isus gledao kako ljudi dolaze i čine jednu sasvim uobičajenu gestu, ubacuju novac za hram. Dodavši da se može učiniti čudnim što Isus gleda materijalno, koliko je tko dao, naglasio je da je upravo tu zamka jer je to gledanje ljudskim očima. „Evanđelje kaže da je Isus gledao ljude. A kad Isus gleda ljude, kad gleda čovjeka, onda gleda ravno u njegovo srce“, istaknuo je propovjednik.

Govoreći o udovici za koju je Isus rekao da je ubacila više od svih, mons. Subotičanec kazao je da se s njom nitko ne može mjeriti u Isusovim očima. „Ne zbog ta dva novčića koja je ubacila, nego zbog nečega drugog, a to drugo je, dragi mladi, zapravo drugi korak koji mi činimo sada. Prvi je bio: promatrati svijet Isusovim očima. Drugi korak: promatrati sebe Isusovim očima“, rekao je.

Naglasio je tri ključne riječi iz Isusove pouke: sitniš, mnogo i sve. „Kada, dakle, gledam sebe Isusovim očima, onda se preda mnom otvara pitanje: U darivanju sebe i svoga života Bogu, dajem li ja sitniš, dajem li mnogo ili dajem sve? Dajem li mrvice jer naprosto više od toga ne želim dati? Dajem li ono bez čega bih iovako ionako mogao, ništa me ne košta? Ili dajem svoj život, svoju sudbinu, svoje danas i svoje sutra, svoje sve – Bogu?“ , kazao je propovjednik.

Potaknuo je mlade da sve što vide, svakog koga susretnu tijekom svoga hoda gledaju Isusovom ljubavlju, ali i da promatraju sebe istim tim očima. „Naposlijetku, ono što vidite, svjedočite hrabro, odvažno i smjelo poput sv. Antuna“, poručio je mladima mons. Subotičanec.

Nakon mise mladi su krenuli pješice prema svom odredištu − bazilici sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu. Putem će se zaustaviti u Franjevačkom samostanu Hercegovačke franjevačke provincije i crkvi Bezgrešnog začeća BDM u Dubravi te na Trgu bana Josipa Jelačića, gdje će program predvoditi Evangelizacijska zajednica „Sveti Duh“. Dolazak u baziliku na Svetom Duhu očekuje se u večernjim satima. Ondje će se održati euharistijsko klanjanje i čašćenje relikvija sv. Antuna Padovanskog.
Potom će slavljenički tim Evangelizacijske zajednice „Sveti Duh“ i „Amorose“ predvoditi slavljenje.

Antunovski hod mladih organiziraju Centar za duhovna zvanja franjevaca konventualaca, Župa sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu, Župa sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima te Evangelizacijska zajednica „Sveti Duh“.