Načelnik stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, Goran Ivanović, izjavio je kako je u proteklih 24 sata obavljeno 258 testova koji su pokazali da u toj županiji ima 12 novih pozitivnih osoba.

Večernji list piše kako njih 12 pripada krugu Đakovo, a četiri krugu Osijek. Među novooboljelima je dvoje djece iz đakovačkog vrtića “Sunčev sjaj – Nazaret”, o kojemu se brinu časne sestre iz samostana Milosrdnih sestara svetog Križa. U tom samostanu do sada je zabilježeno 49 časnih sestara zaraženih koronavirusom.

Đakovački gradonačelnik Marin Mandarić dodao je kako se, suprotno nadanjima, epidemiološka situacija u Đakovu pogoršala. „Još se puno testova mora odraditi, pa se može očekivati da će broj pozitivnih biti veći. Zabrinjava to što je koronavirus, preko vrtića i krizme održane u katedrali u nedjelju, izašao izvan samostana i nadbiskupije i proširio se gradom“, izjavio je gradonačelnik Đakova.

Podsjetimo, nadbiskup đakovačko-osječki u miru Marin Srakić pozitivan je na koronavirus i hospitaliziran u KBC-u Osijek, a zbog kontakta sa zaraženima u samoizolaciji se, između ostalih, nalaze i nadbiskup Đuro Hranić te pomoćni biskup Ivan Ćurić.

Također, u samoizolaciju je završilo i 133 djece koja su pohađala samostanski vrtić. Nadalje, oko 140 krizmanika i njihovih kumova koji su prošlog vikenda sudjelovali na slavljima sakramenta potvrde, koja je predvodio nadbiskup u miru Marin Srakić, proći će epidemiološku obradu.