Antunovski hod mladih započet će svetom misom u subotu, 12. lipnja u 13 sati u Svetištu sv. Antuna u Sesvetskim Selima, a završna proslava održat će se na zagrebačkom Svetom Duhu nakon 16 kilometara hoda. Cilj ovog hoda je kroz jednostavnost, molitvu i mladost pokazati da u Crkvi postoje mladi, istaknuo je glavni organizator Antunovskog hoda mladih fra Stjepan Brčina.

Pola sata prije početka programa održat će se predprogram u 12:30 sati, a u 13 sati bit će svečana sveta misa koju će predvoditi provincijal franjevaca konventualaca fra Miljenko Hontić. Poslije svete mise Antunovski hod mladih kreće prema Dubravi, najdužoj i možda najtežoj dionici.  Sve sudionike Hoda u Dubravi u samostanu hercegovačkih franjevaca čeka okrjepa uz molitvu krunice svetom Antunu. To je ujedno i prva molitvena postaja.

“Nakon što se odmorimo krenut ćemo prema Trgu bana Jelačića, a dolazak očekujemo između 18:30 i 19 sati. Tada će nastupiti centralni dio ovog događaja kada će uslijediti ulična evangelizacija za koju su se mladi intenzivno pripremali igrokazom i plesom kako bi potaknuli ljude na molitvu. Po dolasku na Sveti Duh uslijedit će euharistijsko klanjanje, a nakon njega slavljenje i druženje mladih”, rekao je fra Stjepan Brčina.

Glavni organizator Antunovskog hoda mladih ističe da je interes svake godine sve veći te da nije riječ o nekom običnom hodu već o velikoj i intenzivnoj duhovnoj obnovi po uzoru na Kristovo evanđelje. Cilj ovog hoda je kroz jednostavnost, molitvu i mladost pokazati da u Crkvi postoje mladi. Naime, često se u medijima nameće slika da je Crkva zastarjela i da tamo ne dolaze mladi.

Video središnjeg događanja je snimljen i bit će objavljen na YouTube kanalu fra Stjepana Brčine prije Antunovskog hoda kako bi mladi unaprijed mogli pogledati što ih čeka i odvažiti se na Hod.

Fra Stjepan Brčina napominje kako ovo nije običan hod mladih već se hoda ciljano s određenom nakanom, a nakane brojnih mladih do sada su se ostvarile o čemu su i sami svjedočili. “Nama treba ovakva vrsta evangelizacije da izađemo van i osjetimo se drugačije da bismo bili spremni za daljnju evangelizaciju. Probijamo barijere i poticaj smo onima koji nas susreću”, naglasio je Brčina.

Prijave na ovaj događaj ulične evangelizacije mladih još uvijek su otvorene putem mobilne aplikacije Veritas.