Papa Franjo primio je s oduševljenjem vijest o Duhovskom bdjenju kroz molitvu i glazbu koje će se održati na koncertu ‘Progledaj srcem’ 4. lipnja u Zagrebu, izjavio je u subotu 28. svibnja Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin.

Pismo s pozdravima i riječima Svetog Oca upućenih sudionicima duhovno-glazbenog koncerta ‘Progledaj srcem’ bit će pročitano na samom događaju u subotu 4. lipnja, uoči početka događaja u 20 sati na Stadionu Maksimir koji se u organizaciji Laudato TV-a treba održati pred 50 tisuća ljudi.

Koncert suvremene duhovne glazbe ‘Progledaj srcem’ šesti je po redu i ove se godine prvi put održava na otvorenome. Među 17 izvođača u glavnom programu su imena koja su ostavila značajan trag u hrvatskoj duhovnoj glazbenoj sceni, sudjeluje više od 1200 ljudi u organizaciji, 200 volontera te gotovo 100 glazbenika na pozornici.

Ususret koncertu, na stadionu je organiziran i duhovno-molitveni pretprogram kao priprema za svetkovinu Duhova u koju sudionici ulaze tim koncertom slavljenja.