Mostarski muftija Salem ef. Dedović uputio je jučer pismo podrške i suosjećanja zamjeniku provincijala hercegovačkih franjevaca fra Iki Skoki nakon što se koronavirusom zarazilo više osoba u samostanu u Miletini kraj Međugorja i Domu za nezbrinutu djecu “Majčino selo” u Međugorju.

“Kao mostarski muftija, brat i prijatelj, iskazujem svoje suosjećanje s tvojom braćom hercegovačkim franjevcima koji su pogođeni velikom kušnjom koronavirusa unutar svojih redova, moleći dragog Boga da vam olakša i otkloni od vas bolest, a nadahne vas snagom vjere i strpljenja. Svi zajedno ujedinjeni u molitvi svako na svoj način i predani dobročinstvu nadamo se ozdravljenju. Utjehu i nadu tražimo od dragoga Boga“, navodi u pismu Salem ef. Dedović.

Fra Iko Skoko srdačno se zahvalio na razumijevanju i riječima ohrabrenja, priopćeno je iz Muftijstva mostarskog.

Direktor Zavoda za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanskog kantona dr. Nermin Avdić jučer je komentirao situaciju riječim:

„U samostanu imamo 23 časne sestre, dugo su bile zajedno i jedan dio njih počinje pokazivati simptome. Tu karantenu organiziramo tako što se hrana i ostalo donosi pred vrata i ostavlja. Sve to pokušavamo maksimalno ispoštovati. Što se tiče Majčinog sela, tu će danas biti izvršena dezinfekcija i probat ćemo napraviti jednu vrstu karantene, jer su časne sestre tu dolazile u posjetu”, rekao je Avdić.

Bitno.net