Građanska inicijativa “Hrvatska protiv Istanbulske konvencije” organizirala je prosvjed protiv ratifikacije Istanbulske konvencije. Prosvjednici su se okupili na Trgu žrtava fašizma odakle su krenuli prema Trgu svetog Marka. Pogledajte video i fotografije s prosvjeda:

Posted by Bitno.net on 24. ožujka 2018

Prosvjed je započeo u 11 sati ispred središnjice HDZ-a. Okupljeni su pjevali domoljubne pjesme, molila se krunica, a uzvikivale su se i parole protiv premijera Andreja Plenkovića.

Među brojnim okupljenima viđeni su neki hrvatski biskupi poput biskupa Vlade Košića, kao i mnogi branitelji te poznate osobe iz katoličkog i konzervativnog miljea.

Iako neki hrvatski mediji pišu kako je prosvjednika bilo između pet i deset tisuća, organizatori tvrde kako je policija procijenila broj ljudi na 50 tisuća.

Prosvjed protiv Istanbulske konvencije/Foto: Slavko Midzor/PIXSELLBitno.net

Prosvjednici su nosili brojne transparente s natpisima: “Lažeš Andreja”, “Dubrava protiv rodne ideologije” i “Ja sam tata, a ne roditelj 2”.

Kako prenosi Večernji list, prosvjed je komentirao predsjednik Hrvatskog sabora, Gordan Jandroković:  „Svatko ima slobodu izražavati svoje mišljenje i svoje stavove o svim temama, pa tako i o IK, ali važno je da se to radi na primjeren način i argumentirano”

Svoje mišljenje izrekao je i Zlatan Hasanbegović: “Drago mi je da se okupio veliki broj ljudi, da je skup lišen svih uskostranačkih obilježja i da predstavlja iskaz građanskog raspoloženja”.

Prosvjed protiv Istanbulske konvencije/Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

*Pročitajte više: Hrvoje Juko je, po našem skromnom mišljenju, napisao možda najbolji tekst o Istanbulskoj konvenciji: Evo zašto je opravdano biti skeptičan prema njenoj ratifikaciji

Bitno.net