Poznati hrvatski fotograf i redovnik, Elvir Tabaković, objavio je na svom Facebook profilu ekskluzivne fotografije sa sjevernog tornja Zagrebačke katedrale.

Svoj rad popratio je komentarom: “Dobio sam priliku popeti se na sjeverni toranj glasovite katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije i svetih Stjepana i Ladislava. Ovim putem rado dijelim s vama neke od fotografija koje su nastale tom prigodom. Prognoza je večer ranije govorila da će cijeli dan biti potpuno oblačan i kišan. Bog je očito imao neku drugu prognozu.

Posebne zahvale bogoslovu Hrvoju Zovku, vlč. Borni Puškariću i vlč. Jakovu Rađi te cijenjenom gospodinu arhitektu Damiru Foretiću.”

Prije četiri godine Elvir, koji je dotad radio kao fotograf za razne novine, časopise i automagazin te se bavio ekstremnim sportovima, upoznao je Gospodina, osjetivši poziv na redovništvo. Danas je regularni kanonik kongregacije Windesheim. Priču o njegovom obraćenju popratile su i brojne hrvatske televizijske kuće.

Ekskluzivan razgovor koji je Elvir Tabaković dao za naš portal, progovorivši detaljno o svom životnom putu, možete pročitati OVDJE.

Elvir Tabaković | Bitno.net