Salezijanski svećenik don Damir Stojić, rabin Židovske vjerske zajednice Bet Israel Kotel Da-Don te zagrebački imam Mirza Mešić održali su sinoć predavanje na Filozofskom fakultetu u Zagrebu o percepciji i ulozi žene u monoteističkim religijama.

Predavanje je organizirala studentska udruga Virtus.

Među publikom našli su se i prosvjednici s transparentima “Živio 8. mart” te “Sindikat žena protiv kretena”. Neki mediji prenose i kako je tijekom predavanja bilo i dobacivanja iz publike te prekidanja izlaganja, naročito imama Mešića.

Don Damir je u svom nagovoru istaknuo kako “Bog stvara od manje savršenosti, prvo je stvorio muško pa je pomislio kako može to biti i bolje, pa je stvorio ženu.”

“U tom smislu ona je drugotna, a pod time se misli više savršena” istaknuo je Stojić, čime je podsjetio na svoj poznati esej o “ženi kao Božjem remek-djelu” kojeg je objavio na našem portalu u sklopu rasprave o položaju i ulozi žene u Crkvi i braku, potaknutoj člankom dr. Ivice Raguža u Glasu Koncila.

Don Damir također je u svom stilu na društvenim mrežama prokomentirao i sinoćnje predavanje te atmosferu.

“Imao sam čast sudjelovati na tribini “Percepcija i uloga žene u monoteističkim religijama” na FFZG-u zajedno s rabinom Kotelom Dadonom i imamom Mirzom Mešićem. Za razliku od onih koji su došli ometati predavanje nas trojica koji se po mnogo čemu razlikujemo ipak jedni druge poštujemo, uvažavamo i pronalazimo zajedničke stavove, a to jest da je žena Božje remek-djelo”, napisao je don Damir.

Imao sam čast sudjelovati na tribini “Percepcija i uloga žene u monoteističkim religijama” na FFZG-u zajedno s rabinom…

Objavljuje Don Damir StojićČetvrtak, 7. ožujka 2019.

Bitno.net