Nakon šest koncerata, među kojima je i povijesni spektakl na Maksimiru, Laudato TV prvi put organizira cjelodnevni duhovni program.

Iako se ne radi o koncertu, Arena Zagreb će 27. svibnja biti ispunjena do kraja, sa 17 tisuća posjetitelja. Veliki molitveni dan činit će nagovori duhovnika upotpunjeni molitvom i glazbenom pratnjom, gostovanjem glumca Jima Caviezela, koji javno svjedoči svoju vjeru, i slavljenjem za kraj. Sličnog duhovnog susreta za ovako veliki broj sudionika, izuzev posjeta papa, u Hrvatskoj nije bilo još od duhovnih obnova pokojnog fra Zvjezdana Linića.

Izuzetno smo zadovoljni. Znali smo da će Arena biti ispunjena do posljednjeg mjesta, ali – kako većina nas ima običaj odgađati sve u zadnji čas, nismo očekivali da ćemo u ovako ranoj fazi rasprodati dvoranu. Hvala svima koji su kupili ulaznice i tako pomogli organizaciju ovako velikog događaja. Uvjereni smo da će biti predivno, da će ponovno pobijediti zajedništvo i da će se ljudi duhovno nahraniti. Plodovi s “Progledaj srcem” šire se putem posjetitelja dalje, na njihove bližnje, ali i našu zajednicu u cjelini. Zato smo osigurali već i datum za “Progledaj srcem” 2024. godine – izjavila je Ksenija Abramović, izvršna producentica projekta i direktorica Laudato TV-a.

Važno je, onima koji dolaze 27. svibnja u Arenu, istaknuti kako je riječ o cjelodnevnom i cjelovitom, vezanom, duhovnom programu i zato je potrebno doći na početak programa u 14 sati. Završetak je predviđen u 22.30.

S obzirom na to da dolaze brojne obitelji organiziran je paralelno i program za djecu – igraonica koja uključuje projekciju premijere 4. sezone crtane serije “Superknjiga”, animiranje i druženje s junakom iz crtića Gizmom. Za igraonicu su potrebne prethodne prijave na e-mail kontakt@laudato.hr.

Velika pozornica bit će smještena u sredini dvorane kako bi cijela Arena imala vidljivost, a svi će putem velikih LED ekrana moći vidjeti kadrove sudionika izbliza. Voditelj programa je i ovoga puta višestruko talentirani Marin Periš.