Samostan sv. Frane u Zadru, u čijim se prostorijama nedavno održalo predavanje hrvatske pjevačice Danijele Martinović, objavio je priopćenje u kojem se ograđuje od spomenutog događaja:

“S obzirom na brojne upite uzrokovane zbunjenošću vjernika nastupom Danijele Martinović o širenju istočnjačke duhovnosti u crkvenom prostoru samostana sv. Frane, radi jasnoće smatramo korisnim uputiti ovo priopćenje.

Najprije, ne stoji tvrdnja, kako pišu mediji, da je uprava samostana sv. Frane uputila poziv Danijeli Martinović, već je to učinila obitelj Blaslov iz Zadra. Uprava Samostana nije imala saznanja kakav će biti sadržaj predavanja Danijele Martinović.

Predavanje nije održano u samostanskoj crkvi, kako izvješćuju pojedini mediji, nego u dvorani uz samostan gdje se inače održavaju susreti i predavanja. Nitko od franjevaca niti časnih sestara iz samostana sv. Frane nije sudjelovao na predavanju.

Organizatori koji su tražili dvoranu za predavanje najavili su kako će gospođa Martinović govoriti o svom iskustvu molitve, što na prvi pogled nije po sebi problematično za samostanski prostor. No, ispostavilo se kako je to što je ona tamo svjedočila u suprotnosti s katoličkim naukom, sa Svetim pismom i Tradicijom Crkve

Isto tako, organizatori su dali imena redovnika i redovnica iz samostana sv. Frane kojima se Danijela Martinović zahvalila i tako svome izlaganju dala veći legitimitet. Doda li se k tomu i pogrešna informacija da je predavanje bilo u crkvi, samostan sv. Frane i franjevci izvrgnuti su bezobzirnoj medijskoj manipulaciji.

Iako to ne treba ni spominjati, ipak za one koji su se pokolebali, ponavljamo da su braća franjevci u samostanu sv. Frane bili i ostat će u svemu vjerni nauku Katoličke Crkve. Stoga, sve vjernike koji su ovim događajem ostali zbunjeni, molimo za ispriku uz preporuku u svojim molitvama Gospodinu”, istaknuli su franjevci u priopćenju.

Podsjećamo, Danijela Martinović održala je u petak, 30. studenog, predavanje u samostanu svetog Frane u kojem je, prema riječima organizatora, pričala o molitvi. No, ono što je uzburkalo katoličku javnost je činjenica kako se redovito u njezinim objavama pojavljuju elementi New agea nespojivi s katoličanstvom. Tako je više puta za medije izjavila kako je pohađala autogene treninge i postala theta-praktičar, tj. osoba koja ulazi u stanje theta-moždanih valova i tada jasnije vidi problem osobe koju “tretira”.

*Pročitajte više: Predavanje Danijele Martinović u crkvenom prostoru: Katolike ipak ne zanima Theta, nego Alfa i Omega

Bitno.net