Ovih dana se obilježava druga godišnjica katastrofalnog potresa jačine 7.8° po Richteru koji je pogodio Ekvadoru koji je usmrtio viš eod 500 ljudi. Među stotinama poginulih bila je i misionarka iz Irske, časna sestra Clare Maria Crockett, te četiri kandidatice zajednice “Siervas del Hogar de la Madre” smještene u mjestu Playa Prieta, koje su poginule pod ruševinama škole koju su vodile. Stradalih je moglo biti i više da spasioci nisu na vrijeme uspjeli žive izvući tri časne sestre i dvije kandidatice koje su završile u bolnici.

Clare Crockett nije bila te sreće. Pokušavajući spasiti djecu koju je poučavala sviranju gitare, sama je završila pritiješnjena ruševinama. Njezina tragična smrt je duboko pogodila sve koji su je poznavali. Iz njezinog reda poručuju: „Otkrili smo kako nas je njezina smrt pogodila, ali nas je uspomena na nju ispunila srećom“.

Ubrzo nakon njezine smrti časne sestre su počele primati poruke onih koji su opisivali načine na koje im je mlada časna sestra pomogla. Naposljetku su ta svjedočanstva odlučile okupiti i snimiti dokumentarni film o sestri Clare, za koji je ovih dana objavljen trailer. Iz njega se može iščitati kako je mlada časna s velikim uzbuđenjem pričala o Isusovoj ljubavi i osjećala veliku želju da Njegovu ljubav podijeli sa svima koje je susretala. Film se zove: „Sve ili ništa: sestra Clare Crockett“, a pogledati ga mogu svi koji ispune obrazac na ovom linku.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net