Prošlu subotu potres jačine 7.8° po Richteru pogodio je Ekvador usmrtivši više od 500 ljudi te nanijevši veliku materijalnu štetu.

Kako prenosi Radio Vatikan, među stotinama žrtava potresa koji je u noći 16. travnja pogodio ekvadorsku obalu, je i časna sestra Clare Maria Crockett, misionarka iz Irske te četiri kandidatice zajednice “Siervas del Hogar de la Madre” smještene u mjestu Playa Prieta. Djevojke su poginule pod ruševinama škole koju su vodile.

Stradalih je moglo biti i više da spasioci nisu na vrijeme uspjeli žive izvući tri časne sestre i dvije kandidatice koje su sada u bolnici. Clare Crockett nije bila te sreće, pokušavajući spasiti djecu koju je poučavala sviranju gitare, sama je završila pritiješnjena ruševinama.

“Sestra Clare provela je gotovo 15 godina svog života posvećena Gospodinu. Bila je velikodušna sestra s posebnim darom rada s djecom i mladima. Postulantice su u red ušle prije samo godinu dana te su se velikodušno pripremale da postanu časne sestre služavke. A Bog je uvidio da su spremne”, stoji u službenom priopćenju reda “Siervas del Hogar de la Madre”.

U spomen na sestru Clare, članice njenog reda napravile su dirljiv video s isječcima iz njenog života i djelovanja. Ovaj prekrasni videouradak završava malom lekcijom o “Dobrom pastiru i vuku” iskazanom u vidu pjesme kojom je Clare poučavala djecu o Božjoj ljubavi.

Upraviteljica samostana, sestra Estela, doživjela je drugačiju sudbinu. Osjetivši prva podrhtavanja Estela je pohitala prema kapelici želeći zaštiti Isusa u Presvetom oltarskom sakramentu. U trenutku kad je stavila svoje ruke na svetohranište cijelo zdanje se srušilo, zatrpavši ju.

“Njena prva misao bila je zaštititi Gospodina, radije nego da spasi svoj život, zauzvrat Gospodin je spasio nju – u to nema nikakve sumnje”, stoji u priopćenju reda.

Nakon što su čule prve vijesti o potresu i rušenju škole, sestre iz drugih samostana započele su s neprekidnom molitvom krunice pred Presvetim za zatrpane djevojke. Uvjerene su kako je Majka Božja pod svojim plaštem sačuvala one koje su preživjele te se nadaju da će Gospodin ostale primiti u svoje naručje.

Tino Krvavica | Bitno.net