Svi su mediji prenijeli vijest o šamaru Willa Smitha upućenom voditelju usred prijenosa uživo ovogodišnje dodjele Oscara. U zadnjem satu dodjele Oscara glumac i komičar Chris Rock našalio se na račun obrijane glave supruge Willa Smitha, Jade Pinkett Smith, kazavši kako bi trebala glumiti u filmu „G.I. Jane“. Will Smith se nakon toga popeo na pozornicu i ošamario voditelja.

Međutim, dok je primao nagradu za najboljeg glumca za film „Kralj Richard“ ispričao se kolegama, ali i Chrisu Rocku. Tada je otkrio kako mu se nakon incidenta obratio glumac Denzel Washingtom s jednom važnom porukom: „Kada si na vrhuncu, tada vrag dolazi po tebe“, piše Aleteia.

Inače, Denzel Washington često koristi situacije kako bi posvjedočio svoju kršćansku vjeru. Na jednom susretu je, tako, svojim mladim kolegama na početku karijere poručio da se svaki dan mole i zahvaljuju Bogu na onome što imaju.

“Molim se da svaku večer stavite svoje cipele duboko ispod kreveta, tako da ujutro morate kleknuti da ih pronađete. Kada ste već tamo, zahvalite Bogu za milost i razumijevanje. Svima nam nedostaje milosti iako nam je dana u izobilju. Kada počnete razmišljati o svim stvarima za koje morate zahvaliti, trebat će vam za to cijeli jedan dan”, rekao je glumac.

Godinu dana poslije pred diplomcima jednog američkog sveučilišta rekao je kako je „sve što ima dobio po Božjoj milosti“. Tada je zatražio od mladih da pokušaju živjeti život zahvalnosti.

“I dok ste na koljenima, zahvalite. Za milost, za razumijevanje, za mudrost, za svoje roditelje, za Božju ljubav, za poniznost i mir, za napredak. Recite mu unaprijed hvala za ono što je već vaše… Istinska težnja za bilo čim dobrim u vašem srcu Božji je dokaz koji vam je poslao i koji dokazuje da je to već vaše… I kada to što želite dobijete, pogledajte oko sebe i pomozite nekom”, poručio je tom prilikom.

Prije dvije godine smo pisali i o njegovom razgovoru s pastorom u kojem je govorio o svojem iskustvu „izljeva Duha Svetoga“ u jednoj pentekostalnoj crkvi početkom osamdesetih godina.