Američka filmska zvijezda Denzel Washington na jednom je susretu s mladim glumcima svojim kolegama na početku karijere preporučio da se svaki dan mole i zahvaljuju Bogu na onome što imaju, prenosi kršćanska internetska stranica Aleteia.

“Molim se da svaku večer stavite svoje cipele duboko ispod kreveta, tako da ujutro morate kleknuti da ih pronađete. Kada ste već tamo, zahvalite Bogu za milost i razumijevanje. Svima nam nedostaje milosti iako nam je dana u izobilju. Kada počnete razmišljati o svim stvarima za koje morate zahvaliti, trebat će vam za to cijeli jedan dan”, rekao je glumac koji je osim po izvrsnim ulogama (riječ je o dvostrukom dobitniku Oscara) poznat i po svojoj kršćanskoj vjeri. Neko vrijeme svog života razmišljao je postati pastor.

Washington je mladim kolegama ispričao i kako se on i ostali glumci iz ansambla kazališne predstave A Raisin in the Sun, koja se trenutačno prikazuje na Broadwayu, svaki put prije predstave zajedno mole:

“S nama je i jedan mali dječak koji glumi u predstavi. Taj momak zna kako se treba ponašati. Moli se da svaku večer izađemo na pozornicu i dodirnemo srce onih kojima je to potrebno. Kaže: ‘Bože, netko nas treba večeras, pomozi nam da mu dodirnemo srce”, prepričao je glumac molitvu i nastavio govoriti mladim umjetnicima:

“A svatko od nas ima taj dar djelovanja na ljude, dodirivanja njihovih srca svojom umjetnošću. Razvijajte taj dar, pazite kako se ophodite prema njemu, ne gušite ga”.

Čovjek koji je zaradio milijune dolara i koji je svojedobno donirao 2,5 milijuna dolara za izgradnju crkve, progovorio je i o tome kako materijalizam može uništiti umjetnika.

“Da, blagoslovljen sam. Ali, ne mogu te milijune ponijeti sa sobom. Nikada nećete vidjeti kamion za preseljavanje iza pogrebnog vozila. Nije riječ o tome što imate, nego kako koristite ono što imate. A svi imamo različite darove. Neki novac, neki ljubav, neki strpljenje, neki od nas dar da dodirujemo ljude. Upotrijebite te darove, dijelite ih s drugima, to je ono važno. A ne što vozite, ne privatni zrakoplov, ne kuća koju ste kupili mami. Ali, ako možete kupite kuću mami”, našalio se Washington i dobio aplauz nazočnih.

Pogledajte video Washingtonovog obraćanja mladim glumcima.

G. An. | Bitno.net