Popularni glumac Denzel Washington opisao je svoje iskustvo “izljeva Duha Svetoga” u jednoj pentekostalnoj crkvi početkom osamdesetih godina.

U Instagram Live razgovoru s pastorom A.R. Benardom hollywoodska zvijezda poručila je kako je u tri različite prigode predala svoj život Isusu Kristu, prenosi Fox News.

Jedan od tih trenutaka opisao je kao “nadnaravan”.

“Osjetio sam kako me Duh Sveti ispunja i prepao sam se. Pomislio sam: ‘Čekaj malo, nisam htio ići ovako duboko, želim partijati'”, otkrio je Washington.

“Otišao sam u crkvu s Robertom Townsendom i kad sam trebao pristupiti oltaru rekao sam: ‘Znaš, ovaj put ću samo prići, predati (svoj život) i vidjeti što će se dogoditi’. Otišao sam u sobu za molitvu, predao se i iskusio nešto što nikada u životu nisam.”

Oskarovac je dodao kako se osjećao kao da ima “ispunjene obraze” i da se “podiže u zrak”. Svoje iskustvo ispričao je majci koja mu je odgovorila da se tada “čistio od đavla”.

“Bilo je to nadnaravno iskustvo koje doživiš jednom u životu i koje u tom trenutku nisam mogao potpuno razumjeti.”

Denzel Washington dodao je kako je potom uslijedila prava borba.

“Prihvatio sam iskustvo, ali ga nisam bio spreman živjeti (…) Siguran sam da nisam jedini kojem se to dogodilo.”

Dodajmo kako je popularni glumac više puta svjedočio svoju kršćansku vjeru.

Tako je na jednom susretu s mladim glumcima svojim kolegama na početku karijere preporučio da se svaki dan mole i zahvaljuju Bogu na onome što imaju.

“Molim se da svaku večer stavite svoje cipele duboko ispod kreveta, tako da ujutro morate kleknuti da ih pronađete. Kada ste već tamo, zahvalite Bogu za milost i razumijevanje. Svima nam nedostaje milosti iako nam je dana u izobilju. Kada počnete razmišljati o svim stvarima za koje morate zahvaliti, trebat će vam za to cijeli jedan dan.”