Film ‘Pasija‘ iz 2004. i danas veliki broj kršćana smatra najboljim filmom kršćanske tematike ikada snimljenim. Stoga nije čudno da se na nastavak, koji je najavljen već 2016., željno iščekuje.

A da bi do njega stvarno trebalo doći, potvrdio je veteran filmske kritike Jordan Ruimy.

“Prošlo je već dosta vremena, ali čujem da Mel Gibson napokon počinje sa snimanjem filma ‘Pasija: Uskrsnuće’ kroz nekoliko mjeseci. Trenutno se razmatra kasniji proljetni termin s Jim Caviezelom koji bi trebao reprizirati ulogu Isusa”, objavio je Ruimy.

Film će se fokusirati na 24 sata Isusove muke te događaje koji su se odvijali u tri dana između razapinjanja i samog uskrsnuća.

Inače, ime filma kao i to da će u njemu glumiti Caviezel našem je portalu ekskluzivno potvrđeno još 2016., par mjeseci nakon što je javnost saznala da scenarij za nastavak radi Randall Wallace, scenarist koji stoji iza drugog Gibsonovog remek-djela ‘Hrabro srce’.

Dodajmo još i da bi Jim Caviezel na proljeće trebao doći u Hrvatsku.

Kako smo već najavili, poznati glumac gostovat će na molitvenom danu „Progledaj srcem: Neka vatra siđe” koji će se u organizaciji Laudato TV-a održati 27. svibnja u Areni Zagreb.