Mel Gibson režirat će film o Isusovu uskrsnuću, svojevrsni nastavak njegova remek-djela ‘Pasija’, a scenarij za novi film napravit će Randall Wallace, čovjek koji je bio scenarist još jednog izvrsnog filma koji je režirao Gibson – Braveheart.

Vijest o ovome objavio je The Hollywood Reporter čijim je novinarima Wallace potvrdio kako je započeo rad na scenariju. Wallace je studirao religiju na Sveučilištu Duke i tema Isusova uskrsnuća, kaže, dobro mu je poznata, te je dugo želio napraviti scenarij za film o toj temi.

“Uvijek sam želio to ispričati. ‘Pasija’ je tek početak i puno toga treba još biti ispričano”, rekao je Wallace koji inače svoje bavljenje filmskom umjetnošću povezuje sa svojom kršćanskom vjerom. On je i redatelj filma ‘Raj zaista postoji’ snimljenog prema iskustvu dječaka Coltona Burpa koji tvrdi da je bio na nebu.

Hollywoodski časopis prenosi i izjavu scenarista koji je rekao da su on i Gibson odlučili sudjelovati u projektu “nastavka” filma o Isusovoj muci nakon nagovaranja iz kršćanskih krugova.

“Kršćanska zajednica smatra kako je ‘Pasija’ najvažniji film koji je ikada proizveden u Hollywoodu, te misle kako bi njegov nastavak bio još veći”, rekao je Wallace.

Cijeli projekt još je u fazi razrade, a nije niti potvrđeno koji od hollywoodskih studija bi ga mogao financirati. Međutim, pretpostavlja se kako s pronalaženjem zainteresiranih neće biti problema – kao prvo zbog toga što iza projekta stoji autor ‘Pasije’, a kao drugo zbog toga što u Hollywoodu trenutačno vlada trend filmova s kršćanskom i biblijskom tematikom.

Nejasno je hoće li u ovom novom filmu, bude li naravno realiziran, Isusa ponovno glumiti Jim Caviezel.

Svjetovni mediji, naravno, već su započeli kritizirati ideju o novom filmu, tvrdeći kako je riječ tek o stvaranju komercijalne filmske franšize i profitiranju na vjerskim osjećajima.

Hoće li se ovaj film pokazati kao nešto potrebno ili je trebalo pustiti da ‘Pasija’, to remek-djelo filmske umjetnosti, ostane jedinstvena i neponovljiva u umjetničkom smislu – tek ćemo vidjeti.

U međuvremenu, pogledajte završnu scenu ‘Pasije’, onu koja prikazuje Isusovo uskrsnuće.

Goran Andrijanić | Bitno.net