Gost Bitno.net-ova podcasta bio je fizičar Luka Popov. Popov je ekskluzivno za Bitno.net progovorio o svojim razlozima povlačenja iz javnosti, nakon što se našao pod žestokim medijskim udarom.

Ispričao je kako su se medijski natpisi odrazili na njegovu obitelj, njegovog tadašnjeg poslodavca koji je od Popova tražio da se makne iz javnosti, ali i odnose s dotadašnjim istomišljenicima koji su ga, kako kaže, počeli tretirati kao da je “radioaktivan”.

Posljedice tadašnjih napada, kaže Popov, osjeća i danas, te smatra da je poslužio kao “primjer” kako će završiti oni koji odstupaju od mainstreama.

Naš gost je kazao kako je olakotna okolnost za njega bila ta što živi u manjem mjestu te je u nastavku emisije istaknuo prednosti življenja izvan većih gradova. Kao lovočuvar i vjernik, progovorio je i o odnosu kršćanstva i lova te objasnio zašto smatra da su u krivu oni koji smatraju da se vjernici ne bi trebali baviti lovom.

Jedna od tema bilo je i pitanje odnosa vjere i znanosti, njihove (ne)spojivosti te je u tom kontekstu Popov objasnio zašto niti čuda u koja katolici vjeruju nisu u suprotnosti sa zakonima prirode.

Razgovor se dotakao i kritizerskog odnosa pojedinih vjernika prema papi Franji, Socijalnog nauka Katoličke crkve, ali i aktualnih pitanja oko pandemije koronavirusa i mjera koje su uvodile hrvatske i svjetske vlasti.

Na samome kraju emisije Luka Popov je dao svoje mišljenje o tome što je u današnjem vremenu bolje nego u svim prethodnim razdobljima te kakav svetac danas svijetu treba.

Audiozapis emisije možete poslušati i na platformi Podbean.