Čovjek dolazi na ovaj svijet s obiljem sposobnosti koje je potrebno njegovati i razvijati kako bi se ispravno razvile i obogatile njegovu osobnost. Polazeći od onih tjelesnih pa intelektualnih i emocionalnih, dolazimo do etičko-moralnih sposobnosti, do savjesti,  po kojima čovjek jest čovjek. O tome govori filozofska i teološka disciplina – antropologija.

Potreba odgoja za dobro, za univerzalne moralne vrednote, za osobe značaja i časti i dostojanstva, za poštivanje svijeta intime, napose djeteta, više je nego očita.

1. Antropologija

Antropologija promatra čovjeka-osobu u njezinoj cjelini = čovjek tijelom i dušom jedan (GS 14). Zato smatra da je kod odgoja djeteta i mlade osobe važan cjelovit i uravnotežen razvoj na svih tim područjima. Banalizacija tijela -spolnosti – banalizacija je čovjeka.

Kršćanska antropologija temelji se na onoj biblijskoj: čovjek stvoren na sliku Božju;  muško i žensko – stvori ih. I njih dvoje bit će jedno tijelo. I kad budu jedno – mogu se naći u troje (Post 1,28;  2,24;  Mk 10,6 ). Ljubav i rađanje – prokreacija – idu zajedno.

Neo-komunistička i liberalno-fašistička kulturno-antropološka revolucija ne poznaje čovjeka kakav je do sada bio poznat: ens rationale = razumno biće,  homo sapiens = mudro biće, imago Dei = slika Božja. Čovjek je sada stroj za udovoljavanje seksualnih poriva: ne prepoznaje ni zadivljenost ni zaljubljenost, ni ljubav ni rađanje, ni čistoću ni vjernost, ni žrtvu ni solidarnost.

Gdje su u toj razuzdanosti – djeca? Pogani su Rimljani znali:  Djetetu dugujemo najveće poštovanje.  O djeci, među ostalim, Isus kaže: ‘Onomu naprotiv tko bi sablaznio jednoga od ovih najmanjih što vjeruju u mene bilo bi bolje da mu se o vrat objesi mlinski kamen pa da potone u dubinu morsku’ (Mt 18,6). Koliko sablazni u tom zdravstvenom odgoju?

2. Historia magistra vitae

Povijest je učiteljica života. Kada su prezrene temeljne vrednote ljudskog osobnog i društvenog života, njihovo mjesto okupira relativizam, anarhija i konačno diktatura.

Ne treba zaboraviti da je nacizam došao na vlast putem demokratskih izbora. Zlorabeći načelni legitimitet i zadobiveni mandat, zaveo je diktaturu –  i dalje je poznato. Treba li upozoravati na sličnosti s komunizmom u Hrvatskoj danas?!

Navodna demokratska vlast u Hrvatskoj, ili, kako je rekao sisački biskup mons. Vlado Košić, odnarođena vlast http://forum.dnevno.hr/kolumne/55394-koja-je-vlast- narodna.html; uspostavljena je nakon redovitih izbora, i hvasta se da je dobila mandat za svoju ideologiju.

Poznato je: za uspješnu manipulaciju potrebno je stvoriti bezličnu masu, pojedince i društvo bez svijesti o svom dostojanstvu i pravima, i bez identiteta.

3. Neo-komunistički program: kulturna – antropološka revolucija

Budući da su zakazali u odgoju roditelji i vjeronauk (!?), tako zbori Ministar, treba uvesti režimski odgoj. ‘Kurikulum zdravstvenoga odgoja – u kojem se nalaze moduli o spolnoj/rodnoj ravnopravnosti i odgovornom spolnom ponašanju’ – ne poznaje i odbacuje cjelovito vrednovanje osobe pojedinca, ustanove braka i obitelji.

Pod krinkom zdravstvenog odgoja nameće se program indoktrinacije ideologije  homoseksualizma, erotizacije i seksualizacije djece od najmlađe dobi. Šutke se prelazi preko već dobrano poznatih zlih posljedica takvih eksperimenata s djecom širom svijeta.

Nakon ‘ukazom’ uvedene revolucije-odgoja više nema ‘muško – žensko’, više nema spola, postoji samo rod: proizvoljni izbor začudne ideologije. Više nema ‘otac’ i ‘majka’, nego ‘roditelj A’ i ‘roditelj B’. Što će biti s djecom? – Vjerojatno: ‘uradak  U, V, Ž’  –   itd.

Neki se od tih zastupnika ‘revolucije – prevrata’ pozivaju čak i na Bibliju: kao da zaboravljaju da je Bog stvorio Adama i Evu, a ne Adama i Stevu!

Adam i Eva: ‘Njih dvoje bit će jedno tijelo’ (Post 2,24). Adamu i Evi udijeljen je prvi blagoslov u Knjizi života – Bibliji: ‘I blagoslovi ih Bog i reče im: ‘Plodite se, i množite, i napunite zemlju, i sebi je podložite!’ (Post 1,28).

Taj božanski stvaralački čin, upisan u samu narav čovjeka – naravni biološki i moralni red,  razlog je zašto muškarac ostavlja oca i majku, i postaje jedno tijelo, jedna duša, sa svojom ženom. Oni više nisu dvoje nego jedno. Kad njih dvoje budu jedno, mogu se naći u troje – nastanak novog ljudskog života, prokreacija nove osobe na sliku Božju.

Rodna ideologija, izrod ideologije homoseksualizma,  niječe očitu činjenicu postojanja ljudskog bića kao muško i žensko, kao temelj obitelji i društva i budućnosti naroda, uvodi u poremećaj spolnog identiteta, a što je teška bolest (http://medical- dictionary.thefreedictionary com/ gender+ identity+disorder);   Odatle izvire pitanje: ‘Ima li ministar Jovanović vaginu?’

Ta je ideologija pobuna protiv činjenica, protiv evidentne stvarnosti, protiv zdravog razuma, protiv prokreacije, protiv prirodnog moralnog zakona; to je pobuna protiv Stvoritelja –  Ljubitelja i Darovatelja života (Mudr 11,26).

Nakon što je dokinut nordijski ‘Rodni institut’ – zbog kako je objašnjeno šarlatanstva, ovaj ministar i njegov agent, u Hrvatsku uvode u ime znanosti 21. stoljeća  – šarlatanstvo.

Sve je isplanirano i učinjeno tiho i konspirativno, urotnički, podzemno. I nije ih sram.

4. Papagajski fenomen

Bilo bi vrlo zanimljivo sociološko, i ne manje psihološko, istraživanje papagajskog fenomena ponavljanja fraze ‘znanost 21. stoljeća’. Predstavlja li fraza ‘znanost 21. stoljeća’ nebulozni ‘Plan 21’ ili pak poruku praznovjerja 21. stoljeća ‘Aquarius – doba zla’? Nakon što su nas doveli u ekonomsko smeće, hoće li nas sada strovaliti i u moralni kaos – u doba zla?

Medicina je znanost, jednostavno rečeno, koja polazi od rezultata istraživanja i provjeravanja, pa se voli nazivati ‘evidence-based medicine’. Uzmimo dva slučaja:

1. U vrijeme rasprave o in vitro oplodnji – zapravo o identitetu, dostojanstvu i pravima ljudskog embrija – ministar zdravlja i bolesti prezreo je svoju struku, odbacio je evidentnu činjenicu da ljudski život počinje začećem, te ustoličio princip prohtjevnosti: život može početi od početka, negdje kasnije, nakon poroda – prema nečijem prljavom interesu. I sve to, isticao je, u ime znanosti 21. stoljeća.

2. Sada u raspravi o odgoju, što je pitanje humanističke naravi, antropologije, svijeta vrednota, izrazito etičko i moralno pitanje, pitanje životnog opredjeljenja za dobro ili zlo – ministar prosvjete, u ime znanosti 21. stoljeća, priziva matematiku: 1 + 1 !

Izbor ne dopušta, niječe slobodu i mogućnost izbora, provodi nasilje, proizvodi žrtve:  kao da još uvijek živi u oblacima partije, terora centralnog komiteta. Što poželi – to naredi. Njegove su želje – zakon. On ima mandat, on ima vlast (www.zdravstveniodgoj.com/;)

Stavi li tko, u ime demokracije,  u pitanje ministrovu diktaturu, neka bude spreman da dobije jednu od etiketa: dezinformacija, sve vrvi od neistina, neistinito i lažno, uznemirujete javnost, manipuliranje roditeljima, zlonamjeran, zločest, kriv, neodgovoran, ukrao Božić, sram vas bilo – minorna udruga (a GROZD ima 40.000 članova-podupiratelja).

Za druge udruge, ma kako dubioznog podrijetla, karaktera, financiranja i djelovanja, ne pita se broj članova. Po načelu jednakosti ili diskriminacije? Sve u stilu: ‘nova pravda’  –  stara nepravda, jer to je selektivna pravda.

Ako li ste pak hijerarhijski dio Crkve, biskup ili kardinal, onda možete uživati u nekim od ovih komplimenata: ‘Sve što smo ovih dana čuli od biskupa su zločeste laži, a s ljudima koji lažu ja jednostavno ne mogu razgovarati. Crkva djeluje neprihvatljivo, zlonamjerno i dezinformirajuće’ (http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Jovanovic- Biskupi-lazu-a-ja-s-lazljivcima-ne-razgovaram); Drug ministar posjeduje dar čitati namjere – zle.

I premda je svečano i drsko izjavljivao kako na to pitanje više ne će utrošiti ni minute, ministar papagajski i nadalje ponavlja iste bedastoće. I ne pogleda se u ogledalo – savjesti.

Čija li je ono notorna parola opstanka: ‘Lažite, lažite – nešto će uvijek ostati?!’

Svim silama ministar hoće nametnuti dojam da nije imao ni kućnog ni školskog odgoja, da nije prijateljevao s knjigom ‘Bonton – pravila lijepog ponašanja’.

Neo-komunisti   nadmašili su paleo-komuniste. Kao da su nošeni slovom i duhom njihove himne  humanosti, zapravo one ‘ode mržnji’, sotonskog nadahnuća: ‘Mrzimo vas’.

Dà – ta ‘oda mržnji’ živi i danas, i truje ljudske duše. U autorovo se ime, još uvijek svake godine, održavaju skupovi i dijele prestižne nagrade (http://www.hrsvijet.net/index.php? option= com_ content &view=article&id= 12911: goranovo-proljeće-ustvari-je-sumrak-goranova- uma&catid=43:glas- hrsvijeta&Itemid =151) Mrzimo vas – i to ulazi u znanost 21. stoljeća!?

5. Hrvatska država  ‘slučaj’  ili   ponos

Hrvatska je država s visokog vrha s prezirom ožigosana kao ‘država–slučaj’. U slučajnoj Vladi slučajni drug ministar može prijetiti, vrijeđati, ponižavati, omalovažavati, rugati se. A ne izostaju ni odmazde. Ima u toj družini više bolesnika.

Ako orkestar svira falš, u pitanju je dirigent  –  i njegova sjena.

Ima li tu kakvog posla za Hrvatsko žrtvoslovno društvo? Kolike su tu već sada žrtve diskriminacije: od djece i njihovih roditelja, preko učitelja, ravnatelja osnovnih i srednjih škola, do drugih javnih djelatnika? Nije li tu već cijela povorka žrtava.

Nije u pitanju samo jedna Karolina – živi povijesni primjer žrtve i stradanja za istinu, za časno i etičko djelovanje u sredstvima društvenog priopćivanja – u 21. stoljeću! (http://www.vecernji.hr/ vijesti/hrt-se-ispricao-zbog-emisije-spolnom-odgoju- okrivio-urednicu-clanak-492189).

HHO, ili haha-hoho, kakav je – takav je, inače miljenik HTV,  sada njegova izjava o odgoju nije mogla dobiti mjesto na HTV?  Razmišlja li tko o tome?

U onom letku ‘O programu zdravstvenog odgoja’ (Tajništvo HBK, Advent, 2012.), za koji je drug Jovanović hrvatskome narodu putem televizije objavio da vrvi neistinama, a da nije naveo ni jednu, stoji nekoliko upita koji počinju sa: ‘Je li vam svejedno što će vaše dijete učiti …’ – i navodi se u nekoliko točaka što će sve to učiti.

Doista: je li vam svejedno što će vaše dijete učiti u školi koju vi plaćate? Škola se ne uzdržava partijskom članarinom ministra, već visokim nametima poreza na više nego skromne prihode brojnih roditelja.

Trebalo bi biti jasno: djeca nisu vlasništvo države, bila ta država demo-kratska ili demon-kratska, paleo-komunistička ili neo-komunistička. Djeca su ono najvrjednije u životu roditelja; djeca su njihova budućnost.

Pitanja u spomenutom letku sudbonosna su za ovu i buduće generacije, jer zlo se nameće silom državnog totalitarizma, jednoumlja. To je liberalni fašizam. Mogućnost izbora – nedopustiva je; sve u ime partijske demokracije.

Uistinu, ta pitanja ne smiju ostati bez odgovora. Svima vama hvala na vašoj nazočnosti: Svi mi danas ovdje okupljeni, već smo dio odgovora, dio utemeljene nade za budućnost. I mi smo u povorci slavnih Generala: Ante i Mladena.

Mi smo za državu Hrvatsku – državu ponosa, časti, dostojanstva i djece i odraslih.

Hrvatskoj je potrebna nova oluja. Hrvatskoj je potrebna lustracija.

Hvala na pozornosti!

Zagreb, srijeda 9. siječnja 2013.

Mons. Valentin Pozaić

Preuzeto s portala HRsvijet.net