Jeff Huxford je do 3. svibnja 2012. godine bio uspješan liječnik opće medicine. Toga dana se odvezao u grad kako bi u lokalnoj prodavaonici kupio namirnice. Uslijedio je niz šokantnih događaja koji su mu, kako svjedoči, promijenili život na bolje. Sve se dogodilo u samo nekoliko sekundi, donosi Faithwire.

Liječnik je nedavno objavio knjigu „Pronalazak normalnog: nepozvane promjene i neočekivani ishod“, a za Pure Flix Podcast je prepričao svoje iskustvo susreta sa smrću tijekom prometne nesreće.

„Zaustavio sam se na znaku stop, ali kamion koji je išao drugim smjerom to nije učinio. Gurnuo je moj automobil u betonski stup. Od udarca sam odletio kroz prozor i glavom udario o stup“, prisjeća se Jeff. Vozilo hitne pomoći ga je prebacilo u bolnicu u Chicagu. „Nesreću sam preživio na čudesan način“, objašnjava.

Međutim, teška povreda glave uzrokovala je traumatsku ozljedu mozga koja ga je, priznaje, prisilila na promjenu životnih stavova. „U početku sam vjerovao kako ću se brzo oporaviti i nastaviti svoju praksu, ali to se nije dogodilo. Naposljetku sam se morao boriti s depresijom, tjeskobom i gorčinom. Nisam znao kako se s time nositi“, kaže.

Dok su mu bližnji govorili kako se čudesno oporavlja, on je duboko u srcu znao kako nikada više neće biti isti. Zbog nesreće je morao napustiti svoj posao i otići u prijevremenu mirovinu. Tek je kasnije shvatio da mu je nesreća možda oduzela posao, ali je zbog nje naučio mnoštvo prekrasnih istina o Bogu te pronašao svoju svrhu ukorijenjenu u Kristu.

„Ova ozljeda mi je mnogo toga oduzela, ali mi je također puno dala“, objašnjava. Naime, Jeff je odrastao u kršćanskoj obitelji, ali njegova vjera je tijekom godina oslabjela. Nekoliko mjeseci nakon nesreće Jeff je slušao propovijed u svojoj crkvi. Jedan biblijski stih ga je duboko dotaknuo.

“Znam tvoja djela: nisi ni studen ni vruć. O da si studen ili vruć! Ali jer si mlak, ni vruć ni studen, povratit ću te iz usta.“ Bio je to stih iz Knjige Otkrivenja.

Jeff kaže kako je kao dječak, koji je odrastao u kršćanskoj obitelji, zasigurno već čuo ovaj stih, ali ga se prije nije tako dojmio. „Ljudi, nikako ne bih htio biti jedan od ovih ljudi. Ali, ja jesam taj čovjek!“, pomislio je.

Ova propovijed je Jeffa probudila iz apatičnog duhovnog sna i osnažila vjeru. „Naravno da nikada nikome ne bih poželio nesreću i ozljedu mozga. Ali, ako je to ono što mi je potrebno kako bih pronašao Isusa, onda sam je spreman ponovno doživjeti“, tvrdi.

Jeff je morao doživjeti tešku prometnu nesreću kako bi se približio Isusu i nakon toga ustrajno održavao odnos s Bogom. Danas uspješno pronalazi inspirativnu riječ za svakoga tko se suočava s teškim iskušenjima: „Bog nam nije obećao lagan život ili život bez nevolja, ali nam je obećao da će u tim teškim razdobljima biti s nama“, završava. Jeff je danas oženjen muškarac i otac dvoje djece koji javno svjedoči svoje iskustvo vjere.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net