Nakon uvodnog slova i pozdrava preč. Matije Pavlakovića, rektora Sjemeništa, okupljenim sjemeništarcima, njihovim prijateljima, roditeljima, školskim kolegama te prijateljima šalatskog “sjemeništa malenih” obratila se gošća večeri, urednica novih medija na Hrvatskoj katoličkoj mreži Dijana Tikvić. U svom svjedočanstvu progovorila je na temu: “S Bogom kroz patnju”.

Na početku svoga svjedočanstva Diana Tikvić  je rekla: “Nisam ljubitelj svjedočenja, no znam koliko su mi značila neka svjedočanstva koja sam slušala i zato nisam mogla reći ne ovom Susretu vjere. Patnja je teška tema i pitam se je li teže nositi svoju ili tuđu patnju?!”

Potom je posvjedočila o patnji svoga brata Marka koji je shrvan teškom bolešću preminuo 2020. godine iza sebe ostavivši suprugu i troje djece. Opisavši tijek napredovanja bolesti progovorila je koliko joj je bilo teško i neugodno iskustvo uopće ostvariti kontakt s bolesnim bratom jer nije znala kako mu pristupiti i pomoći mu u teškim bolovima koje je trpio. No, s druge strane za nju je bio blagoslov svaki njen dolazak u bolnicu pred bratovu bolesničku postelju te činjenica da je uz njega u šutnji i molitvi. Nastavak teksta možete pročitati OVDJE.