Greicy Schmitt, majka trojice dječaka iz Brazila, nedavno je na Instagramu podijelila svjedočanstvo u kojem je ispričala kako je njezin najmlađi sin Lazaro ozdravio od karcinoma nakon što je obitelj zatražila zagovor talijanskog sveca Padra Pija, donosi Aleteia.

Priča započinje u listopadu 2016. godine kada je obitelj u župi upoznala jednog člana katoličke molitvene zajednice „Put“. Muškarac ih je upitao za ime njihovog najmlađeg sina i poručio im da se za njega mole Padru Piju. Obitelj do tada nije niti čula za ovog popularng sveca, ali kada su upoznali detalje iz njegove svetačke biografije, odmah su ga počeli štovati s mnogo ljubavi i entuzijazma.

Obitelj dugo vremena nije znala zbog čega se mole. Međutim, u svibnju 2017. godine dječaku je na očima dijagnosticiran retinoblastom (zločudni i vrlo agresivan karcinom). U tom su trenutku molitve članova obitelji dobile potpuno drukčiji smisao. Greicy u svojem svjedočanstvu kaže kako ih je tijekom bolesti snažila vjera, ali i povjerenje koje su imali upravo u zagovor Padra Pija.

Uslijedilo je devet teških mjeseci, ispunjenih operacijama i agresivnim terapijama. „Nakon posljednjeg ciklusa kemoterapija Padru Piju sam obećala da ću, ukoliko mojem sinu daruje vjećnu zaštittu, zajednici Put donirati jedan njegov prekrasan portret“, prisjeća se dječakova majka.

Dječak je naposljetku ozdravio, a slika je postavljena na blagdan sv. Padra Pija, 23. rujna iste godine. Dječak sa svojim roditeljima i dva starija brata živi u gradu Parani u južnom Brazilu, a slobodno vrijeme provodi uz konje.

Naravno da je točno i kako je ovaj dječak ozdravio zbog vještih liječnika, ali njegovi roditelji vjeruju da im je upravo zagovor Padra Pija pomogao kako bi u tom najgorem životnom razdoblju ostali puni nade.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net