Da je jedna mlada žena prije tridesetak godina odlučila abortirati, Christiana danas ne bi bilo, a njegov se glas ne bi mogao čuti. A upravo je Christian ovih dana u argentinskom Kongresu održao nadahnut pro-life govor, donosi Aleteia. U govoru je objasnio kako je oduvijek znao da je posvojen, ali je tek krajem osnovne škole osjetio potrebu saznati nešto više o svojoj biološkoj majci. S 15 godina je pronašao omotnicu s detaljnim informacijama o posvojenju. Tom prilikom je saznao ime i adresu svoje biološke majke.

Godinama nakon toga, kada je već bio u braku, Christian je krenuo istraživati. Doznao je telefonski broj svoje biološke majke i odlučio je nazvati. Dogovorili su susret u jednom trgovačkom centru. Prvih nekoliko minuta oboje su šutjeli, a onda je Christian progovorio: „Želio bih da znaš kako sam te tražio jer sam ti se htio zahvaliti što me nisi abortirala.“ Njegova majka je zaplakala. „Mislila sam na tebe svakog dana svojega života“, odgovorila je.

Potom mu je objasnila kako je začet silovanjem koje je pretrpjela kao mlada djevojka. Međutim, djevojka je tada odlučila da svoje dijete neće pobaciti, nego će ga dati na posvajanje jednom bračnom paru. U obraćanju u Kongresu Christian je objasnio: „Želio bih vam poručiti da je naša priča, koja je započela tugom, boli i nepravdom, zahvaljujući upravo Božjoj savršenoj ljubavi, završila dobro.“ Christian je naglasio kako svaka majka, bez obzira na to je li svoje dijete pobacila ili ga dala na posvajanje, svakodnevno razmišlja o svojem djetetu.

„Žene koje su abortirale ne mogu prestati misliti na malog čovjeka koji je Bog stvarao u njoj. Svjestan sam da trudnoće mogu proizaći iz nasilnog seksa i silovanja. Ne želim se staviti u kožu tih majki jer nikada neću shvatiti njihovu bol i tugu. Zahvalan sam Bogu što mi je dao priliku da živim, pomažem drugima, nadam se i zagrlim bližnjega. Sve se to ne bi dogodilo da me je moja biološka majka abortirala“, objasnio je Christian u Kongresu. Zastupnicima je poručio kako se ljudi danas ne bi trebali pitati kada život počinje, nego koliko on vrijedi. „Dozvolimo drugoj djeci da se rode. Ja sam dobio tu priliku. Da je kojim slučajem nisam dobio, bio bih samo još jedna abortirana beba u nizu“, zaključio je Christian.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net