Travanj 2005. mjesec je smrti i uskrsnuća. Smrti Ivana Pavla II. i uskrsa Crkve s izborom, 19. travnja, njegova nasljednika Benedikta XVI.

Korizma je bila ispunjena trpljenjima Karola Wojtyle, a svetkovina Uskrsa blagoslovljena izborom novoga pape.

Ja proživljavam teške dane. Đavao je bijesan, strahovito bijesan. Usprkos poboljšanjima, još uvijek je prisutan. Razara moje tijelo uzduž i poprijeko.

No netko mi priskače u pomoć.

Bio sam kod fra Benigna, u potpunu transu. Odjednom se moje lice promijenilo, postalo glatko poput voska, opušteno.

Imao sam viđenje. Preda mnom su četiri sveca, ili gotovo sveca… Padre Pio iz Pietrelcine, sestra Faustina Kowalska, Gemma Galgani i Ivan Pavao II. Padre Pio i Wojtyla su u prvomu planu.

Padre Pio je, u jednomu trenutku, pokazao Ivanu Pavlu II. da istupi naprijed. Bez riječi, ali mislima kaže mu: “Na tebi je red. Ovo je tvoj trenutak.”

Padre Pio i WojtyIa gledaju se s velikim poštovanjem. Njihovo prijateljstvo, koje su živjeli već na zemlji, učvršćeno je na nebu, u vječnosti.

Wojtyla iskoračuje naprijed, prema meni. Visok je, snažan, ne premlad, ali ni star, odjeven u bijelo, kao Papa. Lice mu blista, zrači svjetlošću koju ne mogu opisati.

Zlodusi su začuđeni, prestrašeni. I jednoglasno viču: “Odlazimo! Wojtyla nas uništava, bježimo!”

Kriče od straha, a njihov je urlik beznadan poput urlika onoga koji propada u bunar bez dna.

I ja sam ponovno tu, oslobođen u jednome trenu.

Wojtyla se vraća više puta. Mogu čak reći da mi je poslije svoje smrti zamijenio Padra Pija. I on dolazi k meni, ali Wojtyla češće.

Na podu sam, ispružen, u sobi koja služi za egzorcizme fra Benigna.

Wojtyla se polako približava. Promatra me onim svojim osmijehom prepunim beskrajne ljubavi i kaže mi: “Prenesi ove riječi: ja sam zaštitnik mladih i utamničenika.”

Blagoslovio me podižući uvis desnu ruku. Blagoslovio me na latinskomu, a njegove riječi sišle su s mojih usana istim tonom koji je imao njegov glas: “Benedicat vos omnipotens Deus, Pater et Filius et Spiritus Sanctus. Amen.” I u trenu sam bio oslobođen.

Gornji tekst je izvadak iz knjige Francesca Vaiasusa “Moje opsjednuće – kako sam se oslobodio 27 legija demona”. Dopuštenje izdavača za prenošenje teksta iz knjige je ekskluzivno i vrijedi isključivo za portal bitno.net. Više o knjizi možete saznati na linku ovdje.