Rebecca Dussault je 2006. godine kao skijaška trkačica sudjelovala na Zimskim olimpijskim igrama u Torinu, osvojila je svjetsko prvenstvo, a sada je majka petero djece te žena koja koristi svaku situaciju kako bi svjedočila svoju katoličku vjeru. Novinari je predstavljaju kao iskrenu vjernicu, pobožnu katolkinju i “dijete Crkve”. Za Rome Reports je izjavila kako želi koristiti svoje darove kako bi druge žene sportom približila Kristu. Zbog toga je pokrenula projekt “Fit katolička mama”.

“Ovaj projekt je nastao nakon što sam nekoliko godina trenirala nekoliko žena na lokalnoj razini te shvatila kako želim proširiti domet. Nije bilo dovoljno svoje znanje i stručnost podijeliti sa samo 4, 5 ili 6 žena, nego želim da katoličke majke na globalnoj razini otkriju zdravlje, sreću i svetost te međusobnu povezanost ovih stvari”, objašnjava.

Rebecca kaže kako joj dolaze žene s prekomjernom težinom, one koje se plaše trudnoće, emotivno pate ili su duhovno prazne. Rebecca im pomaže rješavati probleme kroz sportski mentalitet. “Sport je moćno oružje. On ljude dovodi Bogu jer puno toga otkriva o ljudskom duhu, našoj hrabrosti, izvrsnosti, našem zajedništvu, ali načinu na koji možemo izazvati našu zonu ugode. Naime, u zoni ugode ne možemo ništa postići. Međutim, kada ljudi koriste sport kao školu moralne izvrsnosti, kao plodno tlo za prihvaćanje izazova protiv sebe, tada možemo rasti, učiti i napredovati”, kaže Rebecca.

Njezini sportski savjeti i javni nastupi širom SAD-a pomažu brojnim majkama, i to prvenstveno u unošenju discipline u živote. Rebecca tvrdi da je od 2006. godine, kada je započela s ovim programom, svjedočila kako su se milošću Božjom promijenili brojni brakovi, ali i načini razmišljanja.