MOLITVA SVECU ČITAVOGA SVIJETA

Izruči se zaštiti svetog Ante!

Snažna molitva svetom Antunu Padovanskom!

Foto: Flickr

Moj odabrani prijatelju i zagovorniče sveti Anto! S potpunim pouzdanjem preporučujem ti svoje tijelo i dušu, svoj posao i pokoj, svoje trude i muke, svoj život i smrt i sve što imam. Daj da ti se izručim onako kao što je Isus izručio ljubeznu majku Mariju sv. Ivanu i svoju dušu nebeskom Ocu.

Kao što je Ivan na riječ božanskoga Spasitelja presvetu Djevicu uzeo za svoju Majku, tako i ti mene štiti i brani od svih zala.

Znam da nisam vrijedan tvoga zagovora, ali ti si mnogim grešnicima pomogao, smiluj se stoga i meni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tebi preporučujem svoje vremenito i vječno spasenje, tebi povjeravam dragocjenom krvlju Isusovom otkupljenu dušu; ona je izvrgnuta pogibelji i ti je svojim zagovorom možeš spasiti.

Moli za me, Isus daje sve što ga moliš. O moj sveti oče, bdij nada mnom, isprosi mi oproštenje grijeha, ljubav prema Isusu, postojanost u dobru, sretnu smrt i napokon raj.

Te su milosti za me prevelike, pa ih nisam vrijedan, ali za tebe nisu velike jer te Bog ljubi. Moli dakle za me i štiti me.

Želio bih biti pod tvojim okriljem, spavao ili bdio, radio ili počivao, bio zdrav ili bolestan, u muci lil napastima, molio ili razmatrao.

Posebno ti se preporučujem kada mi dođe smrtni čas, tada se sjeti sveti Anto, da sam se tvojoj zaštiti izručio. Amen.

Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 19. svibnja 2016.

Možda vam se svidi