BESPLATNI TEČAJ LATINSKOG JEZIKA

Duolingo uveo tečaj latinskog jezika: ‘To je jezik kojim smo svakodnevno okruženi’

Latinski jezik: “Na našem je novcu, našim zgradama, čak i na nogometnim dresovima. To je jezik prava i medicine te temelj brojnim drugim jezicima.”

latinski jezik

Foto: Wikipedia

Vodeća svjetska platforma za učenje stranih jezika Duolingo dodala je u svoju ponudu novi tečaj za sve one koji žele naučiti latinski jezik.

Tečaj koji je pokrenut jučer već je odabralo više tisuća ljudi, poručili su iz kompanije.

U objašnjenju zašto su uveli tečaj latinskog, glasnogovornik Duolinga je rekao kako je to zato što smo “svakodnevno okruženi latinskim”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Na našem je novcu, našim zgradama, čak i na nogometnim dresovima. To je jezik prava i medicine te temelj brojnim drugim jezicima. Riječ je o nečemu do čega je našem premijeru jako stalo i intrinzično je povezan s rimokatoličkom vjerom, a ipak ga mnogi smatraju mrtvim jezikom”, rekao je glasnogovornik te dodao kako učenje latinskog “omogućuje rimokatolicima dublje se povezati sa svojoj vjerom”.

Tečaj latinskog na Duolingo aplikaciji je besplatan, a onima koji se odluče za njega omogućuje učenje jezika kroz “malene cjeline” koje se može prolaziti “bilo kada, gdje god se nalazili”.

“Bilo da želite poboljšati svoj vokabular engleskog jezika, čitati klasičnu poeziju i književnost, poboljšati svoju sposobnost učenja drugih jezika, bolje razumjeti drevnu kulturu, ili jednostavno stupiti u kontakt sa senatorom u togi koji živi u vašem srcu, imamo jezik za vas”, napisali su u opisu tečaja na Duolingu.

U prosincu 2017. godine papa Franjo preporučio je mladim katolicima da uče latinski jezik kako bi im pomogao razmišljati o “unutarnjoj i intimnoj biti ljudskog bića”, dok je Ivan Pavao II. svojedobno rekao kako “Rimska Crkva ima osobite obveze prema latinskome jeziku, veličanstvenome jeziku drevnoga Rima, te ih treba i očitovati kadgod se za to pruža prilika”.

Ivo Džeba | Bitno.net


Objavljeno: 29. kolovoza 2019.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi