Kada smo bili mala djeca, moja nas je majka htjela naučiti što čini loše društvo pa je donijela košaru jabuka, među koje je namjerno stavila jednu trulu. Nakon nekoliko dana okupila nas je oko košare i vidjeli smo da su se sve jabuke, koje su bile prekrasne nekoliko dana prije, pokvarile. Potom nam je objasnila kako je jedna trula jabuka zarazila sve ostale. Na isti način loši drugovi mogu naštetiti ostalima. Kritiziranje ima takav utjecaj na duše. Uistinu velikodušna duša nikada ne smije pasti na kritiziranje. U pravilu ljudi koji kritiziraju nikada to ne čine otvoreno, nego hodaju okolo i čine to šapćući. To je grijeh.

Danas kada odete pred Presveti sakrament, zamolite Isusa da vas sačuva od raka kritiziranja. Kritiziranje nije nedostatak ni ljudska slabost – to je nešto što se tiče srca. Ako smo ponekad pali, odlučimo ga ubuduće izbjegavati i molimo Krista da nas od njega sačuva. Da bismo se oslobodili kritiziranja, moramo biti ponizni.

Gornji tekst je izvadak iz knjige “Gdje je ljubav, ondje je i Bog”. Dopuštenje izdavača za prenošenje teksta iz knjige je ekskluzivno i vrijedi isključivo za portal bitno.netViše o knjizi možete saznati na linku ovdje.