1. Usmjeri svoj pogled na Isusa da bi njegova blaga nazočnost nadjačala svaki strah i svaki nutarnji nemir.

2. Počni zahvaljivati Bogu na njegovoj beskrajnoj ljubavi i zato što te nježno ljubi tijekom cijeloga tvojeg života.

3. Od Srca Isusova primi snagu i milosrđe koji su ti potrebni kako bi mogao ljubiti one koji su ti nanijeli zlo i kako bi im mogao oprostiti. Oprosti i pomiri se sa svojim bližnjima (obitelji, suradnicima na poslu, susjedima itd.).

4. Ponizno moli Boga da ti oprosti sve tvoje grijehe i sve grijehe tvoje obitelji. Predaj se beskrajnu Očevu milosrđu. Reci mu da ga ljubiš i da osjećaš da si grješnik. S povjerenjem priđi Isusu koji te poziva da se pomiriš i primiš njegovo oproštenje u sakramentu pokore.

Neki grijesi koji sprječavaju oslobađanje: – okultne prakse koje nikada nisu bile ispovjeđene (spiritizam,  gatanje, prihvaćanje pomoći vidovnjaka, vračara itd.)

– neki teški grijesi koji nikada nisu bili ispovjeđeni ili za koje se osoba ne želi pokajati; preprjeka koja najčešće onemogućuje oslobađanje jest odbijanje praštanja, osvetoljubivost i mržnja koju čovjek gaji u srcu.

5. Sjeti se svojega krštenja i potpuno svjesno obnovi krsna obećanja. Možeš dodati: “Ja, (NN), po snazi svojega krštenja, odričem se demona, laži, nevjere, oholosti, bogohulnosti, praznovjerja, škrtosti, srdžbe, mržnje, razdora, nasilja, zavisti, prokletstva, ovisnosti o alkoholu i drogama, pobačaja, nereda u obitelji, u osjećajima i u spolnosti, straha, tjeskobe, očaja, svih zlih sila, svih veza s okultnim svijetom i sotonskim obredima i stavljam se potpuno pod Isusovu vlast.”

6. Svakoga dana nađi vremena za molitvu i razmatranje Božje riječi i uzmi u ruke Katekizam Katoličke Crkve.

7. Sudjeluj u svetoj misi (najmanje nedjeljom i blagdanima). U njoj ćeš crpsti Božju snagu i otkrit ćeš bratsku zajednicu u kojoj vlada organizacija i solidarnost koju trebaš na svome putu vjere.

8. Nauči gledati i ljubiti Isusov križ jer je on znak savršene ljubavi i najveće boli. Ne žali se na svoje male križeve, nego ih nosi sjedinjen s njime. Nikada ne sumnjaj u ljubav nebeskoga Oca, pa makar osjećao teret patnje i samoće.

9. Prihvati majčinsku nazočnost Djevice Marije. Razmatraj otajstva krunice: utjelovljenje,  muku, smrt i uskrsnuće Isusovo. Moli se Mariji, svojoj Majci, da ti pomogne ljubiti Isusa i slijediti ga…

10. Ne gubi vrijeme: počni ljubiti, susretati druge ljude, dijeliti njihove radosti i tuge. Budi pozitivan prema sebi i prema drugima. Svima nosi Kristov mir i njegovu radost. Uključi se u molitvene skupine i karitativne djelatnosti: vidjet ćeš da je veća radost u davanju nego u primanju.

Gornji tekst je izvadak iz knjige Gillesa Jeanguenina “Sotona i njegove zamke”. Dopuštenje izdavača za prenošenje teksta iz knjige je ekskluzivno i vrijedi isključivo za portal www.bitno.net. Više o knjizi možete saznati na linku ovdje, a možete je prelistati ovdje.