‘Danas je proljeće… a ja ga ne mogu vidjeti’

Foto: Flickr/Dr Phil

Foto: Flickr/Dr Phil

Jednog dana, jedan je slijepi čovjek sjedio na stepenicama jedne zgrade, sa šeširom blizu svojih stopala i jednim natpisom na kome je pisalo: “Slijep sam, molim vas pružite mi pomoć.“

Jedan slučajni prolaznik, igrom prilika stručnjak za reklamu, koji je tuda prolazio, zaustavio se zapažajući da se u šeširu nalazi samo nekoliko metalnih novčića. Sagnuo se da bi mu pružio novac, zatim je, i bez pitanja za dopuštenje, uzeo karton, okrenuo ga ispisavši novi natpis.

Tijekom popodneva slučajni se prolaznik vratio do slijepog čovjeka i vidio kako je sada njegov šešir pun novčića i novčanica. Slijepi ga je prosjak, prepoznavajući ga po koraku, upitao nije li on bio taj koji je nešto napisao na kartonu i što je to mogao napisati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na to je prolaznik odgovorio: “Nisam napisao neistinu…, samo sam napisao tvoju poruku na drugačiji način“, nasmiješio se i izgubio u gužvi. I tako slijepi čovjek nije saznao da je natpis jednostavno glasio: “Danas je proljeće… a ja ga ne mogu vidjeti.“

Nepoznati autor


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 23. rujna 2013.

Možda vam se svidi