Sv. Louis i Zélie Martin prvi su bračni par koji je zajedno proglašen svetim. Dobili su devetero djece, no četvero od njih umrlo je u ranoj dobi. Među petorima djece koja su doživjela odraslu dob bila je i sveta Mala Terezija, naučiteljica Crkve. Ostale četiri sestre također su postale redovnice. Srednja kći Leonie Martin trenutno je također kandidatkinja za sveticu. Izvrsni su sveci kojima se možete uteći za pomoć u bračnome i obiteljskome životu. Možete ih moliti za pomoć u pronalaženju svetoga bračnog partnera ili u vjernome izvršavanju zadaća svetoga supružnika ili roditelja. Možete tražiti njihov zagovor ako vam dijete razmišlja o redovničkome pozivu, s obzirom na to da im je pet kćeri postalo redovnicama. Također su i odlični sveci kojima se možete obratiti za pomoć u vezi s anksioznošću, depresijom ili mentalnim poremećajima, s obzirom na to da je Louis u kasnijim godinama patio od sve slabijega mentalnog zdravlja. Možete im se također moliti i tijekom razdoblja žalovanja za bračnim drugom ili djetetom ili ako vam je bračni drug bolestan. Ovu devetnicu možete moliti na bilo koju nakanu. Iskoristite je kako biste ovaj sveti bračni par zamolili za zagovor u svojim životima. Zajednički im spomendan slavimo 12. srpnja. Devetnica se moli od 3. do 11. srpnja.

Prvi dan

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

Dragi Bože, dao si nam svete Louisa i Zélie Martin kao primjere svetosti i vjernosti u obiteljskome životu. Pomozi nam da slijedimo njihov primjer otvorenosti tvojoj volji kako bismo bili spremni odgovoriti na tvoj poziv kao što su i oni bili.

Sveti Louise i Zélie Martin, oboje ste htjeli predati se u potpunosti Bogu s pomoću redovništva. Toliko ste cijenili redovnički život da ste oboje bili uvjereni u to da je to put za vas. No Bog vam je oboma pokazao da ima drukčije planove za vaše živote. Vidjevši da vas zove na drukčiji poziv od onoga koji ste vi planirali, spremno ste mu se predali po sakramentu ženidbe.

Molite za mene da i ja mogu jednako tako biti otvoren za Božju volju. Pomozite mi da budem spreman prihvatiti poziv koji mi je Bog namijenio iako ga možda ne očekujem. Molim vas, molite i za osobitu milost… (izrecite svoju nakanu).

Sveti Louise i Zélie Martin, molite za nas!

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

Drugi dan

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

Dragi Bože, dao si nam svete Louisa i Zélie kao primjere svetosti i vjernosti u obiteljskome životu. Pomozi nam da slijedimo njihov primjer svetoga i radosnoga obiteljskog života i da širimo taj duh svetosti i radosti u svijetu.

Sveti Louise i Zélie, znali ste koliko je obiteljski život važan u životima djece kao i za naš svijet. Znali ste da će svet i radostan život u obitelji pomoći vašoj djeci da izrastu u svete odrasle osobe. Revno ste radili na tome da vaša obitelj bude mjesto kreposti, radosti i ljubavi.

Molim vas, molite za sve obitelji na svijetu. Zagovarajte nas u našoj borbi protiv zla koje se obrušilo na obitelj i želi je uništiti te nam pomozite da naše obitelji postanu svetima i radosnima. Molim vas, molite i za osobitu milost… (izrecite svoju nakanu).

Sveti Louise i Zelie Martin, molite za nas!

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

Treći dan

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

Dragi Bože, dao si nam svete Louisa i Zélie Martin kao primjere svetosti i vjernosti u obiteljskome životu. Pomozi nam da nasljedujemo njihov primjer kreposti u obavljanju svakodnevnih zadataka i poslova. Sveti Louise i Zélie Martin, bili ste vjerni i kreposni u izvršavanju svojih dužnosti: biti dobar supružnik i dobar roditelj svojoj djeci. Svoju ste ljubav jedno prema drugome i prema djeci crpili iz izvora Božje ljubavi.

Život u vašemu domu nije uvijek bio lak, ali ste ustrajali u ljubavi u radosnim trenucima obiteljskoga života kao i u teškima. Molim vas, molite za mene i članove moje obitelji dok izvršavamo dužnosti našega obiteljskog života. Zagovarajte nas kako bismo mogli biti sveti u svome obiteljskom životu poput vas. Molim vas, molite i za osobitu milost… (izrecitc svoju nakanu).

Sveti Louise i Zélie Martin, molite za nas!

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

Četvrti dan

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

Dragi Bože, dao si nam svete Louisa i Zélie Martin kao primjere svetosti i vjernosti u obiteljskome životu. Pomozi nam da slijedimo njihov primjer kreposti, da im budemo slični u svetosti koju su živjeli u radostima i teškoćama roditeljstva.

Sveti Louise i Zélie Martin, donijeli ste devetero djece na svijet. U vjernosti ste prošli izazove trudnoće i poroda. Petero svoje djece podigli ste do odrasle dobi i pružili ste im svet, sretan dom.

Skrbiti se za djecu i pomagati im da postanu svete osobe nije nimalo lako, a vi ste svoje dužnosti prema djeci izvršili s ljubavlju, čak i u teškim trenucima roditeljstva. Molim vas, molite za mene da ostanem vjeran i u životnim iskušenjima. Pomozite mi da svoje dužnosti izvršavam vjerno kao što ste to i vi učinili u podizanju svoje djece. Molim vas, molite i za osobitu milost… (izrecite svoju nakanu).

Sveti Louise i Zélie Martin, molite za nas!

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

Peti dan

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

Dragi Bože, dao si nam svete Louisa i Zélie Martin kao primjere svetosti i vjernosti u obiteljskome životu. Pomozi nam da slijedimo njihov primjer kreposti čak i u trenucima gubitka i tuge, kada nam je možda i teško ostati vjernima.

Sveti Louise i Zélie Martin, u vašim životima bilo je mnogo radosti, ali ste također i duboko patili kao roditelji. Četvero djece koju ste začeli i donijeli na svijet taj je svijet napustilo rano. Sigurno ste veoma voljeli tu djecu i nadali se da će postati svete odrasle osobe.

Unatoč boli i patnji koje ste sigurno osjećali zbog tih gubitaka, nikada niste izgubili vjeru u Boga. U vama nije rasla ogorčenost na Boga, već ste ostali kreposni unatoč svojoj tuzi. Molim vas, molite za mene da uslijed dubokih boli i teškoća u svome životu mogu ostati krepostan poput vas. Molim vas, molite i za osobitu milost… (izrecite svoju nakanu).

Sveti Louise i Zélie Martin, molite za nas!

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

Šesti dan

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

Dragi Bože, dao si nam Louisa i Zélie Martin kao primjere svetosti i vjernosti u obiteljskome životu. Pomozi nam da im budemo slični u krepostima koje su živjeli i koje su postavile temelj za to da svih njihovih pet kćeri posveti svoje živote Bogu.

Sveti Louise i Zélie Martin, podigli ste na noge pet kćeri i u njima njegovali duboku ljubav prema Bogu. Tako ste svoje kćeri oblikovali u vjeri da su odlučile posve se predati Bogu. Utisnuli ste u njih važnost vjere, a vaš primjer i odgoj usmjerili su ih sve prema tome da postanu zaručnice Kristove po redovničkome životu. Molim vas, molite za mene da i ja mogu voljeti Boga ljubavlju dubokom i nadahnjujućom poput vaše. Molite i za sve muškarce i žene koje Bog poziva da mu služe kao redovnici i redovnice da spremno odgovore na redovnički poziv kako su to učinile i vaše kćeri. Molim vas, molite i za osobitu milost… (izrecite svoju nakanu).

Sveti Louise i Zélie Martin, molite za nas!

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

Sedmi dan

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

Dragi Bože, dao si nam Louisa i Zélie Martin kao primjere svetosti i vjernosti u obiteljskome životu. Pomozi nam da im budemo slični u krepostima u malim, napornim trenucima svakodnevnoga života, krepostima koje su postavile temelj za poznati „mali put svetosti” njihove kćeri svete Terezije.

Sveti Louise i Zelie Martin, znali ste kako vaš svakodnevni život i rad mogu biti sredstva posvećenja i svetosti. Vježbali ste se u krepostima u svakodnevnome radu i odgojili svoje kćeri da i one tako čine.

Vođena vašim primjerom i savjetima, vaša kći Terezija postala je na-učiteljicom Crkve. Brojne je naraštaje vjernika poučila tomu kako da posvete Bogu male svakodnevne trenutke života. Molim vas, molite za mene da nikada ne propustim priliku vježbati se u krepostima u malim, napornim trenucima svakodnevnoga života. Molim vas, molite i n osobitu milost… (izrecite svoju nakanu).

Sveti Louise i Zélie Martin, molite za nas!

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

Osmi dan

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

Dragi Bože, dao si nam Louisa i Zélie Martin kao primjere svetosti i vjernosti u obiteljskome životu. Pomozi nam da im u našemu obiteljskom životu budemo slični u svetosti i da pomognemo našim bližnjima spoznati koliko su brak i obitelj sveti i važni.

Sveti Louise i Zélie Martin, vi ste znali da su brak i obitelj darovi od Boga za pojedinca i za društvo. Svoje bračne i obiteljske dužnosti uzimali ste ozbiljno znajući da vam je Bog puno toga povjerio u vašemu obiteljskom životu. Zahvaljujući svojoj brizi i kreposti, svoju ste obitelj mogli pretvoriti u kućnu Crkvu, kako je Bog to i zamislio.

Molim vas, molite za nas da se prema braku i obitelji uvijek odnosimo s poštovanjem koje zaslužuju i da naše kreposno življenje obiteljskoga života pomogne širenju toga poštovanja u društvu. Molim vas, molite i za osobitu milost… (izrecite svoju nakanu).

Sveti Louise i Zélie Martin, molite za nas!

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

Deveti dan

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

Dragi Bože, dao si nam Louisa i Zélie Martin kao primjere svetosti i vjernosti u obiteljskome životu. Pomozi nam da im budemo slični u krepostima kada se suočavamo s teškoćama i opterećenjima, čak i kada osjećamo da su preteški i da ih ne možemo nositi.

Sveti Louise i Zélie Martin, nakon što ste mnogo propatili izgubivši četvero djece, dodatno ste patili kada je Zélie oboljela od raka dojke. Ona je podnijela velike fizičke boli, a oboje ste patili znajući da će vas smrt uskoro rastaviti. No niste očajavali niti ste bili ogorčeni na Boga, već ste ostali snažni u vjeri i ustrajali u kreposnome životu kao supružnici i roditelji. Molim vas, molite za mene da ostanem vjeran u velikim iskušenjima, pod teretima koje mi život donese. Molim vas, molite i za osobitu milost… (izrecite svoju nakanu).

Sveti Louise i Zélie Martin, molite za nas!

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

Devetnica je preuzeta iz knjige “Velika knjiga devetnica”, o kojoj više možete saznati na linku ovdje.