Devetnice spadaju među najpopularnije oblike pobožnosti današnjih vremena. One imaju stare, pa čak i duboke biblijske korijene. U optjecaju je mnogo devetnica, a i sami možemo načiniti devetnicu od devet nama najdražih molitava. Crkva, međutim, preporučuje da pokušamo uskladiti privatnu pobožnost s liturgijskom godinom, a ovdje donosimo devetnice koje možete izmoliti kao pripravu za blagdane i spomendane koje slavimo u srpnju.

Devetnica sv. Benediktu

Spomendan slavimo 11. srpnja, devetnica počinje 2. srpnja.

Sveti Benedikt zaštitnik je Europe, ali i svetac kojemu se mnogi utječu za zaštitu. Također, poznata je i medaljica svetog Benedikta, uz koju se vežu brojni oprosti i zaštita od zla. Ovdje možete moliti njegovu devetnicu.

Devetnica svetim supružnicima Ljudevitu i Zélie Martin

Spomendan slavimo 12. srpnja, devetnica počinje 3. srpnja.

Louis i Marie Zélie Martin bili su roditelji svete Terezije iz Lisieuxa. Papa Franjo proglasio ih je 2015. godine svetima. Ovdje možete pročitati više o njihovim životima, a devetnicu za njihov zagovor pronađite ovdje.

Devetnica Majci Božjoj Bistričkoj

Blagdan slavimo 13. srpnja, devetnica počinje 4. srpnja.

Bistrička Gospa bila je tješiteljica kršćana za vrijeme turskih opasnosti, pomoćnica u Prvom i Drugom svjetskom ratu. Čudotvorni kip Majke Božje Bistričke iz 15. stoljeća i danas okuplja brojne hodočasnike iz svih krajeva kako bi uputili svoje molitve Gospi. Devetnicu možete moliti tako da tijekom devet uzastopnih dana molite molitvu Gospi Bistričkoj.

Devetnica Gospi Karmelskoj

Spomendan slavimo 16. srpnja, devetnica počinje 7. srpnja.

Prema predaji, Gospa se u 13. st. ukazala sv. Šimunu Stocku, tadašnjem karmelićanskom poglavaru, te mu preporučila da trajno nosi škapular, kao naročiti znak blizine s Bogom i Gospom, a po kojemu će on i svi koji budu slijedili njegov primjer biti blagoslovljeni posebnim milostima. Devetnicu možete pronaći ovdje.

Devetnica sv. Iliji, proroku

Spomendan slavimo 20. srpnja, devetnica počinje 11. srpnja.

Sveti Ilija Gromovnik starozavjetni je prorok kojemu se utječemo u različitim nevoljama. Zaštitnik je zrakoplovaca i zrakoplova, čuvar od oluja, gromova i vatre. Ovdje možete izmoliti njegovu devetnicu.

Devetnica sv. Mariji Magdaleni

Spomendan slavimo 22. srpnja, devetnica počinje 13. srpnja.

Sveta Marija Magdalena bila je uz Gospodina pod križem, kada su ga gotovo svi ostavili, i prva je na Uskrsno jutro došla na njegov grob. Postala je primjer vjernog Isusova učenika, i time je pokazala kakav treba biti svaki Kristov sljedbenik. Devetnicu možete moliti ovdje.

Devetnica sv. Šarbelu

Spomendan slavimo 24. srpnja, devetnica započinje 15. srpnja.

Brojna obraćenja postignuta su njegovim zagovorom. Sveti Šarbel veliki je zaštitnik obiteljske molitve. Časti se kao “svetac mira”. Ovdje možete pronaći njegovu devetnicu.

Devetnica sv. Ani

Spomendan slavimo 26. srpnja, devetnica počinje 17. srpnja.

Svetoj se Ani u zagovor utječu žene željne poroda, trudnice i majke općenito. Na ovoj poveznici možete pronaći devetnicu svetoj Ani – za supruge i majke, koja se moli ili na devet utoraka ili devet dana prije samog blagdana.

Devetnica svetoj Marti

Spomendan slavimo 29. srpnja, devetnica počinje 20. srpnja.

Crkva časti svetu Martu kao sveticu i predanu zaštitnicu te utjehu domaćica, čiji su svakodnevni napori nerijetko slabo priznati. Ime Marta potječe iz aramejskoga i znači “gospodarica”. Devetnicu svetoj Marti možete moliti ovdje.

Devetnica svetom Ignaciju Lojolskom

Spomendan slavimo 30. srpnja, devetnica počinje 22. srpnja.

Sveti Ignacije zaštitnik je Družbe Isusove, vojnika, trudnica, djece, samotnjaka. Njegovo životno geslo glasi: “Sve na veću slavu Božju!” Devetnicu svetom Ignaciju možete pronaći ovdje.