Danas je u ranojutarnjim satima autobus poljskih registracija sletio s autoceste A4 u smjeru Zagreba. Prema informacijama 12 osoba je preminulo, a nekoliko ih je ozlijeđeno. Putnici su hodočasnici koji su išli u Međugorje, potvrdio je poljski premijer Mateusz Morawiecki.

Sućut obiteljima poginulih uputio je predsjednik Poljske biskupske konferencije Stanisław Gądecki, a tamošnji mediji tvrde kako su među hodočasnicima bila tri svećenika te šest časnih sestara.

Pomoć obiteljima unesrećenih ponudio je Caritas Zagrebačke nadbiskupije koji traži i volontere koji govore poljski jezik. Više o tome možete pronaći OVDJE.

 Na groznu vijest osvrnuo se pater Stjepan Ivan Horvat na svom Facebook profilu. Njegov status prenosimo u cijelosti

Jednog jutra Marija se probudila i činilo joj se da čuje buku iz dnevne sobe.

Na svoje iznenađenje, ugledala je supruga. Danas to uopće nije očekivala, jer je znala da je daleko u inozemstvu, gdje je radio kao vozač kamiona.

– Gdje su tvoje stvari? Pitala je Marija.

– Nisam ih uzeo, sad sam samo došao razgovarati.

Marija je bila šokirana jer su se posljednji put razišli u žestokoj svađi, a onda nekoliko dana nisu razgovarali.

– O čemu želiš pričati, pitala ga je?

– Došao sam ti reći da je, kad sam odlazio, bilo puno besmislenih i glupih rasprava između nas, ali želim da znaš da te bez obzira na sve to volim. U posljednjih nekoliko dana želio sam te nazvati tisuću puta, ali moj ponos i moja tvrdoglavost bili su jači i nisu mi to dopuštali. Molim te, ako možeš oprosti mi?

Mariju su snažno dotakle ove riječi i otvorila mu je svoje srce.

– Želim da znaš da te jako volim i ponosna sam na tebe zbog svega što radiš za našu obitelj.

Ti i naša djeca ste najveće blago u mome životu – odgovorio je njezin suprug, a zatim nježno poljubio Mariju u čelo. Molim te, ne zaboravi, što god da se dogodi, uvijek ću biti tu za tebe. Moram otići, ali put na koji sad idem bit će jako dug.

Marija je malo prilegla, a u tom je trenutku zazvonio telefon.

– Dobar dan. Jesam li dobio gospođu Mariju?

– Da, to sam ja, tko je to?

– Želim vam reći da je… vaš muž imao ozbiljnu nesreću… Jako mi je žao što vam ovo moram reći, ali preminuo je…

– Ovo je nesporazum, moj suprug je kod kuće, maloprije sam razgovarala s njim. Sigurno ste pogriješili i nazvali pogrešan broj.

Spustila je slušalicu. Marija je obilazila kuću tražeći muža u svakoj sobi, ali njega nigdje nije bilo. Osjetila je kako joj srce razdire bol. Pala je na koljena usred dnevne sobe. Shvatila je da se njezin suprug nije vratio kući! Ono što se činilo tako stvarnim bio je samo san, a poziv nije bio pogrešan.

************************

Nikad ne odlazite od kuće bez da ste se, ako ste u svađi, pomirili. Možda je to trenutak kada zadnji put vidite svoje najmilije i zadnji put ih grlite.

Danas su pune vijesti poljskog autobusa koji je sletio s autoceste i desetak ljudi izgubilo je svoje živote. Nisu to očekivali, nisu to planirali ni oni ni njihovi najmiliji, ali na žalost dogodilo se.

Pokoj im duši i život vječni, a njihovim obiteljima neka Bog da snage da se nose s gubitkom.

Pokušajmo uvijek, svaki dan, biti zahvalni za ljude oko sebe i za život koji imamo jer je tako krhak i nezamjenjiv!