Nadbiskup Stanisław Gądecki, predsjednik Poljske biskupske konferencije, oglasio se o stravičnoj prometnoj nesreći poljskih hodočasnika na autocesti između Varaždina i Zagreba.

“S velikom tugom primio sam vijesti o tragičnoj nesreći poljskog autobusa u Hrvatskoj”, poručio je Gądecki, dodavši kako “moli za sve žrtve”.

“Izražavam svoje duboko saučešće obiteljima preminulih, a žrtve preporučam Bogu.”

Nadbiskup Poznana također je putem društvenih mreža pozvao da se na sutrašnjim nedjeljnim misama moli za stradale i njihove obitelji.

“Povodom prometne nesreće autobusa s poljskim hodočasnicima u Hrvatskoj, pozivam sve da u nedjelju, tijekom svetih misa, mole za unesrećene i njihove obitelji, za brz oporavak ozlijeđenih, a za poginule život vječni”, napisao je Stanisław Gądecki na Twitteru.


Podsjećamo, u prometnoj nesreći koja se dogodila danas u ranojutarnjim satima na autocesti A4 poginulo je 12 osoba, a više ih je ozlijeđeno. Autobus je prevodio poljske hodočasnike u Međugorje te je sletio s ceste na potezu između Brezničkog Huma i Komina, u smjeru Zagreba.

Prema pisanju više poljskih medija, uključujući katolički eKai, među putnicima su bila i tri svećenika te šest redovnica.

Zagrebački Caritas nudi pomoć

“Zagrebački Caritas spreman je pružiti potrebni smještaj u svojim objektima u Vukomercu i u Kući za mlade na Selskoj cesti članovima obitelji hodočasnika koji se oporavljaju od zadobivenih ozljeda, kao i drugu potrebnu pomoć”, objavio je danas Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Potrebe za smještaj mogu se prijaviti na: czn@czn.hr ili na: mob 099 2391 607.

Caritas također poziva volontere koji poznaju poljski jezik da im se jave na mail: volonteri@czn.hr. Više o tome možete pročitati OVDJE.

*Pročitajte više: Pater Horvat nakon teške nesreće poljskog autobusa: Nikad ne odlazite od kuće bez da ste se pomirili