POMOĆ ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE

Zagrebački Caritas nudi smještaj obiteljima stradalih Poljaka, traži volontere koji znaju poljski jezik

Caritas Zagrebačke nadbiskupije objavio je da će pomoći obiteljima žrtava teške prometne nesreće na autocesti A4 između Varaždina i Zagreba, u kojoj je poginulo 12 poljskih hodočasnika koji su autobusom putovali u Međugorje. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Bitno.net
Foto: Vjeran Zgane Rogulja/PIXSELL

Foto: Vjeran Zgane Rogulja/PIXSELL

Teška prometna nesreća koja se rano jutros dogodila kod Brezničkog Huma izaziva u nama sućut prema obiteljima poginulih poljskih hodočasnika te brigu za pomoć stradalima i njihovim obiteljima.

Više stradalih osoba zbrinuto je u zagrebačkim bolnicama gdje im se pruža potrebna zdravstvena skrb.

Odlukom kardinala Josipa Bozanića, nadbiskupa zagrebačkog, Caritas Zagrebačke nadbiskupije stavlja na raspolaganje mogućnost smještaja za članove obitelji stradalih hodočasnika.

‘Zagrebački Caritas spreman je pružiti potrebni smještaj u svojim objektima u Vukomercu i u Kući za mlade na Selskoj cesti članovima obitelji hodočasnika koji se oporavljaju od zadobivenih ozljeda, kao i drugu potrebnu pomoć.

Pozivamo osobe  – volontere – koji znaju poljski jezik da nam se jave radi lakše komunikacije. Svoje prijave volonteri mogu slati na mail: volonteri@czn.hr, a potrebe za smještaj na: czn@czn.hr ili na: mob 099 2391 607.

Nadamo se da će svi ozlijeđeni brzo oporaviti i vratiti svojim obiteljima te molimo za njihov oporavak’, ističe s. Jelena Lončar, ravnateljica Caritasa.

*Pročitajte više: Pater Horvat nakon teške nesreće poljskog autobusa: Nikad ne odlazite od kuće bez da ste se pomirili