Sinoć je cijeli svijet obišla tragična vijest da su slavni američki košarkaš Kobe Bryant i njegova 13-godišnja kći Gianna poginuli u padu helikoptera.

Kako smo već objavili, Bryant je posvjedočio da je jedan katolički svećenik odigrao važnu ulogu u kriznim trenucima njegova života, nakon čega se odlučio ozbiljnije posvetiti vjeri u kojoj je odgojen.

Iako je teško reći koliku je ulogu katoličanstvo imalo u njegovu svakodnevnom životu, svjedočanstvo jedne vjernice koje je podijelila na Instagramu, govori u prilog tome da je ulagao u svoj odnos s Bogom.

Evo što je korisnica Instagrama cristinaballestero napisala:

„Želim ispričati priču o tome kako sam srela Kobea Bryanta. Sjedila sam u stražnjem dijelu katedrale Svete obitelji u Orangeu (Kalifornija), na misi na radni dan. U to vrijeme često sam nosila veo na misi, a taj dan sam imala šal umjesto vela. Čim je misa počela, zamijetila sam veliku sjenu u desnom dijelu svog perifernog vida i čula prilično snažan glas koji je vjerojatno dolazio od velikog čovjeka. Dva puta sam provjerila što vidim… bio je to Kobe Bryant u istoj klupi kao ja, na drugome kraju! Nastavila sam sa svojom uobičajenom molitvom i pjevanjem jer je i on poput svih nas došao pomoliti se. Hvala Bogu da sam imala šal, tako da sam se mogla usredotočiti na Isusa, a ne na tog iznimno nadarenog košarkaša kojeg je cijela moja obitelj gledala i divila mu se čitav naš život. Dok smo išli na pričest, sačekao me je da prođem. Ako ste odrasli u Katoličkoj Crkvi, onda shvaćate da je to znak poštovanja muškarca prema ženi. Rekao je da imam prekrasan glas.

Zahvalila sam se i otišla na pričest. @marydallal @mandymissyturkey i par drugih prijateljica vidjeli su ga kako stoji iza mene kako bi primio Isusa. Nakon mise smo razgovarale o tome i zajedno ludjele. Bilo je tako cool iskustvo primiti Isusa odmah ispred njega, i također hodati u redu s njime. Bilo je također cool vidjeti da je došao na misu na radni dan. U intervjuu za GQ je rekao da mu je katolički svećenik pomogao kada je prolazio kroz teško razdoblje u medijima. Također, govorio je koliko mu je vjera važna. Njegova najinspirativnija osobina bila je njegova odluka da se okrene svojoj vjeri u Boga i primi Božje milosrđe, te da bude bolji čovjek nakon pogrešnih odluka. On i njegova supruga čine jako puno sa svojom zakladom. Srce mi se slomilo nakon što sam čula vijest o smrti njega i njegove kćeri Gianne. Molim se za njegovu obitelj, prijatelje i voljene osobe.

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine, i svjetlost vječna neka mu svijetli. Počivao u miru, amen. Volimo te, Kobe i Gianna.“

View this post on Instagram

I wanna tell a story about the time I met Kobe Bryant. I was sitting in the very back of Holy Family Cathedral in Orange, CA, on a WEEKDAY mass. At the time I was very into wearing veils and on this particular day I had a scarf I used as veil. Right as mass begins I see a huge shadow in my right peripheral vision and hear a decently loud creak from probably a big man. I double took to see… it was KOBE BRYANT IN THE SAME PEW AS ME ON THE OTHER END! I just went about my normal praying and singing as usual cause he like all of us came to pray. Thank God I had the veil so I could stay focused on Jesus not this insanely talented Basketball player my whole family has looked up to and watched our whole lives. As we went up to communion, he waited for me to go. If you grew up in the Catholic Church, you understand this is a respectful thing men do in church as a sign of respect to women. He said I have a beautiful voice. I said thank you and went up to communion. @marydallal @mandymissyturkey and a couple other friends saw him standing behind me going to receive Jesus. And we talked about it after mass and freaked out together. It was such a cool experience to receive Jesus right before him, and also, to walk up to receive Jesus together. It was also cool to see him come for a weekday mass. He said in his GQ interview how a Catholic Priest helped him through the tough time he went through in the media. He also talks about how his faith is important. His most inspiring trait was his decision to turn to his faith in God and receive God’s mercy and to be a better man after a regretful decision. Him and his wife do so much great work with their foundation. I’m heartbroken at the news of his death, alongside his daughter Gianna. My prayers go out to his Family, friends and loved ones. Eternal rest grant unto him, and her oh Lord and let perpetual light shine upon them. May they Rest In Peace, Amen. We love you Kobe & Gianna. ? . . . . #kobebryant

A post shared by Cristina Ballestero (@cristinaballestero) on

Ivo Džeba | Bitno.net