Pripadnica Oružanih snaga taekwondašica Lucija Zaninović osvojila je zlatnu medalju na  6. Svjetskim vojnim igrama, koje se od 2. do 11. listopada 2015. održavaju u gradu Mungyeong u Južnoj Koreji. Lucija Zaninović je u kategoriji do 53 kg porazila francuskinju Floriane Liborio rezultatom 7:4 i osvojila zlatno odličje za Hrvatsku.

Naša brončana olimpijska Lucija i njezina sestra blizanka Ana, inače aktualna europska i svjetska prvakinja, dolaze iz velike obitelji: imaju brata blizanca Ivana i još dva starija brata. Cijela obitelj duboko je u vjeri. Lucija kaže kako je odmah nakon što je progovorila,  naučila Očenaš kao i ostala djeca u obitelji. Prema riječima njihovog župnika od djetinjstva su bile aktivne u župnom pastoralu kao ministrantice, čitačice, članice franjevačke mladeži, a koliko im vjera znači svjedoči i činjenica da su nakon dolaska iz Londona, uoči blagdana Velike Gospe, sa svojim trenerom hodočastile pješke Gospi u Sinj. Bio je to njihov zavjet ako osvoje medalju u Londonu.

– Odmah s aerodroma uputili smo se s trenerom na zavjetni put Gospi u Sinj. Bilo je jako teško jer smo bile umorne, vjera se usidrila u nama pa smo ishodale i taj put, a inače hodočastimo svake godine u Sinj i Međugorje. Naš trener nas uči da je Bog svom sinu namijenio najteži put, križ i da treba ići najtežim putem k uspjehu. Inače mi ne molimo za medalje i uspjehe, već zahvaljujemo Bogu za zdravlje naše i naših bližnjih. Vjera nam pomaže da nas poraz ne pogodi, da ga mirno prihvatimo i treniramo dalje. Ne možemo bez nedjeljne mise i sakramenata. Nitko iz obitelji ne može bez toga – to je naše zajedništvo i kada smo daleko jedni od drugih nađemo se u molitvi – kazale su sestre Zaninović u razgovoru za Glas Koncila.

Ove simpatične i skromne sportašice otvoreno svjedoče kršćansku pripadnost i značaj vjere u svom životu. Tako su tijekom priprema za Olimpijadu boravile u Međugorju i za tamošnji portal Medjugorje.hr izjavile:

– Jako nas se dojmilo Međugorje. Nedavno smo gledale filmove o ukazanju, osjetile smo potrebu da dođemo. Nismo mogle kad je bila 31. godišnjica, došle smo par dana kasnije. Tu nađemo neki mir, koji nam je potreban, mir koji ti može dati vjera i Crkva.

Luciji Zaninović, kao i njezinoj sestri Ani, želimo obilje Božjeg blagoslova i još mnogo sportskih uspjeha!

Bitno.net