Chris Nikić, 21-godišnji mladić iz SAD-a, prva je osoba s Downovim sindromom na svijetu koja je uspjela dovršiti vrlo zahtjevnu Ironman utrku, piše Aleteia. Mladiću je to uspjelo u subotu, 7. listopada, kada je preplivao 3,86 km, zatim biciklom prešao još 180,25 km te naposljetku pretrčao maraton. Utrku je dovršio u 16 sati, 26 minuta i devet sekundi. Zbog svojeg uspjeha završit će u Guinnessovoj knjizi rekorda.

Kao beba od pet mjeseci operirao je srce, a prve tri godine života Chris je hodao uz pomoć hodalice. Sport je otkrio u 16. godini, kada se počeo baviti triatlonom. Međutim, zbog operacije uha dvije je godine pauzirao. Nakon toga je trenirao četiri do osam sati dnevno.

Chrisov otac Nik izjavio je kako za njegova sina utrka Ironman predstavlja nešto iznimno važno. „Utrka mu je poslužila mu da bude jedan korak bliže svom cilju, a to je život uključenosti, normalnosti i vodstva. On je primjer drugoj djeci i obiteljima koje se suočavaju sa sličnim barijerama, te je dokazao kako nijedan san ili cilj nije nedostižan“, izjavio je njegov otac.

;