CMPVideo2-HumanCapitalPt1-SeeHowMuchWeCanGetOutOfIt-Screenshot-810px_810_500_55_s_c1

David Daleiden i njegova ekipa iz Centra za medicinski progres (više o njima OVDJE) nastavljaju s raskrinkavanjem najveće američke organizacije za abortus Planned Parenthood – objavili su treći video na kojem djelatnici te organizacije seciraju tijelo abortirane bebe kako bi prodali organe, te pregovaraju o njihovoj cijeni.

Na videu su pojavljuje i nekadašnja zaposlenica tvrtke SteamExpress koja se bavi kupovinom fetalnog tkiva od Planned Parenthooda (PP)  i njegove prodaje biotehnološkim tvrtkama koje koriste tijela abortirane djece u razne svrhe. Holly O’Donnell je ispričala kako je na svoj prvi radni dan na poslu morala razvrstavati ostatke tijela djece i tražiti organe. Kada je u jednom trenutku uzela u svoju ruku malu nogicu, pala je u nesvijest.

Situacija identična onoj koju O’Donnell opisuje može se vidjeti na videu tajno snimljenom u jednoj od klinika PP-a. Djelatnici i istraživač koji glumi zainteresiranog kupca razdvajaju organe abortiranog djeteta od ostataka.

U jednom trenutku na videu se vidi i dr. Savita Ginde, potpredsjednica Planned Parenthooda of Rocky Mountains koja objašnjava kako želi prodavati svaki organ po zasebnoj cijeni “jer lakše možemo vidjeti koliko možemo dobiti od njega”.

Pogledajte video, s napomenom kako su pojedini njegovi dijelovi uznemirujući.

I dok se video-zapisi objavljuju, na političkoj sceni i dalje traje borba oko prestanka državnog financiranja PP-a. Kako izvještava LifeSiteNews, u Senatu traje rasprava između vođe republikanske većine Mitch McConella i senatora Randa Paulla oko toga koja je najbolja procedura za “proguravanje” glasanja o uskraćivanju potpore PP-u. To bi se glasanje moglo dogoditi prije ljetnje pauze koja počinje u kolovozu.

Istodobno, u Zastupničkom domu, gdje republikanci također imaju većinu, čelnik tog doma John Boehner rekao je kako treba sačekati rezultate kongresne istrage koje se trenutačno provode protiv PP-a. Riječ je o dvije istrage: jednu vodi Odbor za energetiku i trgovinu, drugi Odbor za pravosuđe.

G. An. | Bitno.net