Policija u američkoj državi New Jersey uhitila je svećenika i redovnika koji su ušli u kliniku za abortuse kako bi odgovarali žene od pobačaja, izvijestila je stranica Life Site News, objavljujući istodobno video na kojem se vidi kako policajci iznose uhićene iz klinike.

Osim dijecezanskog svećenika Dave Nixa te redovnika franjevca iz reda Franjevačke braće od obnove fra Fidelisa Moscinskog, uhićeni su i dvoje laika – Will Goodman i žena koja je željela ostati anonimna iz solidarnosti s neimenovanim, abortiranim bebama.

Njih četvero ušli su 13. srpnja u kliniku za pobačaje te dijelili ruže ženama koje su čekale na red i odgovarali ih od abortusa. Oni su članovi organizacije Red Rose Rescue, nadahnute kanadskom pro-life aktivisticom Mary Wagner koja ulazi u klinike za pobačaje, dijeli cvijeće i razgovara sa ženama koje žele napraviti pobačaj.

Svećenik, redovnik i laici uhićeni su po odredbama zakona koji zabranjuje ometanje rada klinikama za pobačaje, a koji je usvojen još za administracije predsjednika Billa Clintona upravo kako bi spriječio pro-life aktiviste da na miran način prosvjeduju protiv rada klinika.

Glasnogovornica Red Rose Rescua Lisa Hart rekla je za LSN kako je ulazak u kliniku ipak urodio plodom. Jedna od žena koja je čekala na abortus odustala je od njega, a bila je tu jer ju je nagovorila njezina majka.

Hart je rekla i kako su po njihove aktiviste došli policajci s desetak vozila. Nakon što su pro-liferi odbili napustiti kliniku, strpali su ih u policijske automobile. Nema informacija o tome koliko dugo su aktivisti bili zadržani u pritvoru i je li protiv njih podignuta kaznena prijava.

Fra Fidelis je rekao kako je “spašavanje” bilo održano 13. srpnja, u čast Bezgrešnog Srca Marijina, na dan kada je vidiocima u Fatimi objavila svoje tajne.

“Molili smo se za zagovor Srca Marijina, predali svoju vjeru u snagu Božje milosti koja mijenja ljudima srce i um”, rekao je franjevac.

Moscinski je već bio u pritvoru zbog aktivnosti ove organizacije. Već je bio uhićen početkom ove godine o čemu je naš portal pisao OVDJE.

Pogledajte video.

Goran Andrijanić | Bitno.net