Nakon što je šefica Planned Parentooda, najveće organizacije za abortus u SAD-u, tajno snimljena kako prodaje dijelove abortirane djece (vidi OVDJE), danas je u SAD-u objavljen novi video, koji također prikazuje jednu visoko pozicioniranu dužnosnicu kako pregovara cijenu za organe djece ubijene u klinikama koje vodi.

Mary Gatter ime je ginekologinje koja je medicinskom šeficom dvije klinike u Kaliforniji i još jedna visko pozicionirana liječnica u administrativnom sustavu Planned Parenthooda. Ona je, kao i ranije, Nucatola, snimljena kako pregovara o prodaji dijelova tijela s ljudima za koje misli da prezentiraju jedno biotehnološku tvrtku. Gatter je snimljena kako oprezno ispituje kolika je cijena koju može dobiti za jetru, glavu ili srce djeteta.

“Koliko očekujete za neoštećeno tkivo'”, pita osoba koja glumi kupca.

“Možda bi bilo bolje da mi vi kažete koliko obično plaćate”, odgovorila je Gatter i pojasnila:

“Znate kako je u pregovorima, tko prvi kaže znamenku, taj gubi, zar ne? Ne želim spustiti cijenu”, rekla je, a onda rekla kako traži 75 dolara za svako tkivo.

Nakon što joj je glumica rekla kako je to “premalo” i da je očekivala da će Gatter tražiti više, liječnica je odgovorila:

“U redu, onda mi vi recite koliko dajete”.

Potom je rekla kako “oni to ne rade zbog novca”, ali imaju “troškove koje moraju pokriti”, te trebaju računati na njih.

“100 dolara za organ”, rekla je glumica, a Gatter je odgovorila klimanjem glave.

Nakon toga, upraviteljica dvaju abortivnih klinika pojasnila je kako, ako žele očuvati tijela abortiranih beba, moraju korisiti posebne tehnike.

“To je malo problem, jer kršimo pravilnik. Ali, u redu sam s tim”, pojasnila je.

Pravilo o kojem je riječ obvezuje kliniku da majci koja pristane “donirati” tijelo bebe ne mijenjaju tehniku kojom će obaviti abortus. Gatter u videu jasno kaže kako je spremna svojim liječnicima reći da to ipak urade, dakle da prekrše zakon.

Još jedan aspekt videa koji bi mogao zanimati pravosudne institucije jest očito pregovaranje o cijeni za koju će Planned Parenthood prodati dijelove tijela. To pregovaranje jasno pokazuje kako Gatter i njezini rade biznis od onoga što predstavljaju kao “plemenito doniranje fetalnog tkiva u medicinske svrhe”.

U svakom slučaju, pritisak na Planned Parenthood sve je jači. Američki predsjednik Barack Obama poručio je kako će ih i dalje podržavati (pogledajte OVDJE). Hoće li tako i ostati, tek treba vidjeti.

Pogledajte video.

Goran Andrijanić | Bitno.net