Venezuelanski političar u egzilu i borac za ljudska prava Dario Ramirez prije nekoliko se dana, zajedno s brojnom delegacijom svjetskih političara, susreo s papom Franjom. Nakon što je tijekom primanja, zajedno sa svojom djevojkom stao pred Svetog Oca, te razmijenio nekoliko riječi o situaciji u Venezueli, Ramirez je od Pape zatražio poseban blagoslov te mu kazao: “Ima još nešto što bih Vas htio zamoliti.”

Na iznenađenje okupljenih, kleknuo je pred djevojku i zaprosio ju. Zatečena trenutkom, djevojka je ostala bez riječi, no stvar je spasio papa Franjo.

– Opa, ispred Pape! Ona ne odgovara! Pitao te hoćeš li se udati za njega. Što ćeš mu odgovoriti? – rekao je papa Franjo.

Djevojka je tada izgovorila sudbonosno “da”, te zajedno sa svojim zaručnikom primila Papin blagoslov.

Bečki kardinal Schonborn jedini je znao što će se dogoditi, budući da je Ramirez od njega prethodno zatražio dopuštenje.

– Papa je bio iznenađen, a ljudi iz protokola malo ljuti, no na koncu smo se svi dobro nasmijali – kazao je Ramirez.

Novopečeni zaručnici upoznali su se u Panami, budući da je zbog političke situacije Dario Ramirez prije tri godine morao napustiti Venezuelu.

– Prije tri godine ostao sam bez svega. Izgubio sam posao i morao napustiti dom, a tri godine se ne mogu vratiti u Venezuelu. Nedostaju mi prijatelji i moja obitelj – kazao je ovaj venezuelanski aktivist koji se posvetio pomaganju venezuelanskim emigrantima i borbom za njihova prava u Panami.

– Sretan sam što mogu služiti Bogu na ovaj način i činim sve kako bih iz inozemstva pomogao Venezueli. Dobri prijatelji su mi rekli: ‘Kad svoje talente povjeriš Bogu, nemoguće stvari se događaju’ – rekao je Ramirez.

Miodrag Vojvodić | Bitno.net