U svojem obraćanju prije molitve Anđeo Gospodnji na Trgu sv. Petra nakon mise Papa je ponovio značenje euharistije koja se slavi na 105. svjetski dan migranata, odnosno na obnovu ne samo blizine, nego i konkretne pažnja Crkve različitim kategorijama ranjivih ljudi.

“U zajedništvu s vjernicima svih biskupija svijeta obilježili smo Svjetski dan selilaca i izbjeglica kako bismo ponovno potvrdili potrebu da nitko ne bude isključen iz društva, bilo da je to građanin koji na određenome mjestu boravi dugo godina ili pridošlica”, rekao je Papa.

Kako bi naglasio to opredjeljenje, Papa je nakon molitve Angelusa otkrio skulpturu „Angels Unwares“, rad kanadskog kipara Timothyja Schmalza. To se umjetničko djelo nadahnjuje na riječima iz Poslanice Hebrejima: „Gostoljublja ne zaboravljajte: njime neki, i ne znajući, ugostiše anđele!“ (13, 2). „Ta skulptura, izrađena u bronci i glini, prikazuje skupinu migranata iz različitih kultura i različitih povijesnih razdoblja. Želio sam ovo umjetničko djelo ovdje, na Trgu svetoga Petra, da sve podsjeća na evanđeoski izazov gostoprimstva“, istaknuo je tom prigodom Papa.

IKA | Bitno.net